Editorial: La Butxaca
Any de la primera edició: 2010
Llengua original: Francés
Traducció: Antoni Dalmau i Ribalta
Gènere: Novel·la contemporània
Número de pàgines: 112
Nascuda a Japó, Nothomb és coneixedora de la cultura i de la societat d'aquest país, i aprofita aquests coneixements per fer una crítica al món laboral nipó.
Ens parla de l'assetjament laboral que pateix la protagonista per part dels seus superiors. De les diferències culturals entre orient i occident, i del paper que, com a dona i estrangera, li toca jugar a l'Amélie en una empresa japonesa.
Les descripcions de les situacions que viu la protagonista estan plenes d'ironia, això converteix el llibre en una lectura agradable, tot i que és una ferotge defensa a la dignitat laboral que tenim les persones.
Aquest és
el segon llibre en poc temps que l
legeixo de l'autora (el primer va ser Set) i,
ja us puc assegurar des d'ara mateix, que no serà l'últim. M'ha agradat molt la
volta que Nothomb ha fet donar a la protagonista, ja que pel que li toca
aguantar en aquesta empresa es podria haver enfonsat i, en canvi, s'ho ha pres
de la millor manera possible, fins i tot amb sentit de l'humor.
Fans de Nothomb per aquí? Ja sé que algunes sí, i molt 😅
Com a curiositat sobre el títol del llibre, amb "Estupor i tremolors" era la manera en què l’emperador del Sol Naixent exigia que els seus súbdits que es presentessin davant d’ell.
Sinopsi:
Aquesta novel·la d'inspiració autobiogràfica, i que en el seu dia va obtenir un gran èxit entre els lectors i la crítica francesa, explica la història d'una jove belga que comença a treballar a Tòquio en una gran companyia japonesa. Però al Japó actual, fortament jerarquitzat, la noia porta el llast d'un doble handicap: ser una dona i ser occidental. Aquesta doble condició la convertirà en el blanc d'una allau d'humiliacions i d'una progressiva degradació laboral que la portarà del món de la comptabilitat a servir cafès, encarregar-se de la fotocopiadora I, per acabar-ho d'arrodonir, ocupar-se de la neteja dels lavabos d'homes.
Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:
https://avegadesllegeixo.blogspot.com/
I per Instagram a:
@emazab
@avegadesllegeixo
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada