dimarts, 24 de març del 2020

MICORELATS AMB ELISENDA ROCA I per què?



L’Elisenda Roca ens deixa compartir amb vosaltres, el conte sobre el coronavirus I per què?, que va explicar l’altre dia al programa de ràdio El món de Rac1, va adreçat als més menuts de la casa.

–Saps què, fill? Ens haurem de quedar uns dies a casa i no aniràs a escola ni a natació ni a casa els avis.

–I per què?– pregunta el nen a la mare.

–Per un virus que es diu SARS-CoV2. Quin nom tan estrany, oi? Per això en diuen coronavirus.

–I per què?

–Perquè si el mires en un microscopi, és un bitxet que duu al voltant una corona, i si entra al nostre cos fa que no ens trobem bé i tossim i tinguem febre. És com un cosí de la grip i s’encomana molt, molt ràpid.

–I per què?

–Perquè passa d’una persona a l’altra per l’aire i a través de les mans, els petons, les abraçades. Però no pateixis que a casa ens cuidarem molt i ens rentarem molt les mans.

–I per què?

–Perquè si portem les mans ben netes i no ens acostem a persones que tinguin aquest virus, no ens l’encomanaran. I no tinguis por, encara que fem cara de preocupats i a la tele sembli que ens vulguin espantar no ens faltarà menjar ni res de res perquè n’hi haurà als mercats i als súpers. Va, ves a jugar amb les teves germanes grans que després llegirem junts el conte que més t’agradi. Ja veuràs que bé que ens ho passarem!

El pare obre la porta de casa i crida:

–Vinc carregat! He comprat cinc paquets de 24 rotllos de paper de vàter!

–I per què?