La biblioteca


La Biblioteca Joan Maluquer i Viladot d'Artesa de Segre és una biblioteca de titularitat municipal i dóna servei de forma directa als usuaris dels municipis d’Artesa de Segre (amb els 22 pobles agregats), municipi d’Alòs de Balaguer, municipi de Cubells, Municipi de Foradada i municipi de Vilanova de Meià.  

Va ser creada l'1 de juny de 1985 i la seva primera ubicació va ser a les Escoles Velles, carrer de les escoles, núnero 16, fins al trasllat actual, al Casal Cubbtural de la plaça de l'Ajuntament, entrada pel carrer València, número 1, on presta els seus serveis des del passat 2 de gener de 2013. 

De titularitat municipal i amb el suport de la Central de Biblioteques de Lleida, la biblioteca està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC).

El nom ret homenatge a Joan Maluquer i Viladot (Barcelona 1856-1940), reconegut polític i jurista vinculat familiarment a Alentorn, que és un nucli del municipi. 
Dins el Casal Cultural  també trobem d’altres equipaments municipals, com l’escola de música, la ràdio local i el teatre.

La biblioteca ocupa dues plantes. La superfície útil és de 663m2 repartits entre la planta baixa, compartida amb altres serveis i tota la planta primera. 
DIRECTORI BIBLIOTECA MUNICIPAL JOAN MALUQUER D’ARTESA DE SEGRE

PLANTA 0
-         INFORMACIÓ
-         SERVEI DE PRÉSTEC
-         CATÀLEG
-         INTERNET
-         REVISTES I PREMSA
-         MÚSICA I CINEMA
-         NOVETATS
-         ÀREA D’ACTIVITATS
PLANTA 1
-         INFORMACIÓ
-         CATÀLEG
-         INTERNET
-         REVISTES I PREMSA
-         ÀREA GENERAL
-         REFERÈNCIA
-         ÀREA INFANTIL
-         DIRECCIÓ
ÀREA INFANTIL
-         CONEIXEMENTS
-         IMAGINACIÓ
-         MÚSICA I CINEMA
-         RACÓ DE PARES