dimarts, 17 de març del 2020

eBiblio plataforma de préstecs de continguts digitals


Us proposem per tal de passar millor aquests dies en què ens hem de quedar a casa per salvaguardar la salut de tothom, el servei de préstec electrònic, eBiblio, que podeu utilitzar tots els usuaris amb carnet de la biblioteca d’Artesa de Segre o amb qualsevol altre carnet d’alguna de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. 
A continuació us expliquem què és i com funciona.
QUÈ ÉS EL SERVEI EBIBLIO?
eBiblio Catalunya és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents. 
S’hi pot trobar disponibles i per agafar en préstec molts tipus de materials: llibres, revistes, audiollibres, música, cinema, cursos d’idiomes, etc.
QUÈ NECESSITEM PER ACCEDIR-HI?
Abans de poder entrar al servei de préstec electrònic de les biblioteques cal estar registrat al seu catàleg Argus. Per tant abans de començar hem de fer el següent:
Anem a  https://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/ . A la dreta hi ha un menú anomenat “el meu espai” amb tres opcions (ajuda, el meu compte i sol·licita el carnet). Cliquem a la segona: el meu compte.
En clicar-hi s’obre una pàgina amb dos caixes per escriure-hi. A la primera hi hem de posar el nostre número de carnet de la biblioteca, el que hi ha escrit just a sota del codi de barres del vostre carnet.
A la segona caixa hi hem de posar la contrasenya que volem tenir per entrar al catàleg Argus i que també ens servirà per entrar al servei de préstec en línia ebiblio. El sistema solament accepta contrasenyes de 6 posicions o caràcters i a més a més demana que hi hagi lletres i números.
Quan hagueu posat la contrasenya ja podeu accedir al catàleg des d’on podreu mirar els llibres que hi ha a cada una de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de la Generalitat de Catalunya, fer reserves, prorrogar préstecs i consultar el vostre historial de lectures.
COM HI ACCEDIM?
El servei està disponible a l’adreça http://catalunya.ebiblio.cat.També s’hi pot accedir descarregant l’aplicació eBiblio disponible per iOS, des de l’App Store  i per Android, des de Google Play.
Si entrem a través de l’ordinador anirem directament a eBiblio Catalunya però si ens descarreguem l’app la primera vegada hem de seleccionar Catalunya perquè aquest servei és diferent en altres comunitats autònomes.
Un cop a dins, anem a l’apartat “el meu compte” on ens demana dos coses:
  • Identificació d’usuari: es tracta del número del nostre carnet de la biblioteca. Com hem dit abans el que hi ha just a sota del codi de barres.
  • Contrasenya: és la mateixa que hem posat quan ens hem registrat al catàleg Argus (la que ha de tenir 6 caràcters alfanumèrics).
Finalment triem quin contingut volem agafar en préstec.
I SI VULL LLEGIR EL LLIBRE D-EBIBLIO EN MEU E-BOOK?
Per poder llegir els teus préstecs de l’eBiblioCat en un lector electrònic hauràs de descarregar-te el programari gratuït ADE (Adobe Digital Editions) al teu ordinador i assignar “Odilo” com a proveïdor. El següent pas serà transferir l’arxiu al lector.
Com que hi ha molts tipus i marques de lectors diferents, per a més informació consulteu l’ajuda eBiblioCat a http://catalunya.ebiblio.es/ayuda/E0360/ca/preguntes_frequents.htm
Esperem que aquesta informació us sigui útil. Cuidem-nos!