divendres, 16 de setembre del 2022

PRESENTACIÓ DE LA NOVEL·LA Canviar de pell d'Aina Gatnau

Divendres 23 de setembre

19.00 hores

Àrea Activitats Biblioteca

La presentarà la Montse Fornells, alcaldessa de Vilanova de l’Aguda i Directora General d’Administració Local.

El llibre és una novel·la intimista que parla del món rural, de l'afany de superació d'una dona que lluita per ser feliç i per superar uns fets que l'han marcat per a tota la vida.

"Vaig marxar de casa amb les mans buides i amb aquell secret ressonant-me dins del cap a cada passa. Però, per més que caminis, que t'escapis, que t'allunyis, la història de la qual escapes t'acompanya enganxada en forma d'agulla al pit".

La vida de la jove Mercè s'esfondra un vespre quan entra al galliner del mas. El seu món es capgira tot d'una i queda tacat de vermell, del vermell de la sang. Humiliada i obligada a callar el seu drama, es veu forçada a marxar ben lluny de casa seva i a lluitar per ser feliç.

Després de travessar la França de la postguerra, s'instal·la a París, on refarà la seva vida però "la infància es un mapa del qual poques persones surten".

Aina Gatnau (L’Alzina, 1986) és llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i en Investigació i Tècniques de Mercat. S'ha criat a la Noguera, terra natal que li ha servit d'inspiració per a la seva primera novel·la, Canviar de pell, i la qual va deixar per anar a estudiar a Barcelona, on actualment exerceix la seva professió de responsable de comunicació i docent universitària. Compagina l'activitat professional amb la creació literària.