dimarts, 1 d’octubre de 2019

ANY PÀMIES. EL CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA AL TEATRE DE BALAGUER


Aquest any es celebrem els 100 anys del naixement de l’escriptora nascuda a Balaguer Teresa Pàmies. 

S’han programat diferents activitats, entre altres el diumenge 6 d'octubre al Teatre de Balaguer la representació de “La llibertat irrenunciable. Viure i escriure”, una producció de BADA-PAS sota la direcció d’Enric Arquimbau.

L'Ajuntament de Balaguer a través de la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer i la Central de Biblioteques de Lleida conviden al personal de les  biblioteques  i als integrants dels clubs de lectura a assistir a aquest acte d'homenatge.

La proposta que presenten vol ser un retrat d'aquesta personalitat tan acusada: des del punt de vista ciutadà i social, de dona compromesa amb el seu  temps i amb els valors republicans d'igualtat, llibertat i justícia, i amb plena consciència de pertinença al territori que la va veure néixer. Per explicar tot aquest trajecte vital, no calen  altres eines que posar damunt l'escenari les seves pròpies paraules. La seva extraordinària capacitat literària és el millor instrument per configurar el testimoniatge d'una època i l'aventura personal d'una lluitadora incansable.  La pretensió és doncs doble: copsar la gran dimensió humana del personatge i la gran qualitat lírica de l'artista.

Tot el que s’escoltarà ha estat extret d'alguns dels més de trenta llibres que ella va escriure, amb algun fragment prou sentit del pare, en Tomàs, i un fill, en Sergi,  que contribueixen al context i a la reflexió.

Quatre actors, dos músics i cinc cantants caminant per la seva vida i la seva obra.
Projecte i direcció: ENRIC ARQUIMBAU
Ajudant de direcció: JORDI ALSINA
Narradora jove: AINA RIPOL
Narradora adulta: FINA RIUS
Narrador (2): JOSEP BARCELÓ
Acordionista: FRANCESC MEMBRIVES
Pianista A: determinar
Soprano A: determinar
Quartet vocal A: determinar
Producció: BADA-PAS. Iniciatives culturals

El President de la Generalitat, Quim Torra, ha confirmat que assistirà aquest diumenge a l’espectacle.

Cap comentari: