diumenge, 6 d’octubre del 2019

EXPOSICIÓ Entrenúvols d'Oriol Mayora


Del 2 d’octubre de 2019 al 15 de gener de 2020
Replà escala biblioteca

L’Oriol Mayora forma part de l’equip humà de l’escola de parapent Entrenúvols, entre altres activitats organitzen vols amb parapent per a persones discapacitades.

Disposen de cadires adaptades per a poder volar amb gent amb problemes de mobilitat i pilots experimentats que fan possible volar a qualsevol persona sense cap coneixement previ necessari. La cadira permet subjectar tot el tronc, pel que és apte per a lesions medul·lars altes fins a gent que tot i tenir mobilitat autònoma no es vegi capaç de sortir i aterrar pel seu propi peu. 

A Entrenúvols els apassiona volar i el seu objectiu és divulgar i fer gaudir a tothom del vol amb parapent. No s’obliden a ningú i volen que tothom tingui la possibilitat de volar amb parapent d'una manera segura i de la mà de professionals.
Entrenúvols forma part del catàleg d'empreses de Turisme Accessible de la Generalitat de Catalunya.

També som membres de la Fundació Red Estable (Red Española de Turismo Accesible), així com de Pantou, el directori europeu de turisme accessible de la Unió Europea.

Premi Aspid 2019. Premi a la Innovació
L'empresa Entrenúvols ha estat distingida amb el Premi Aspid a la Innovació. 

A més de compartir la passió del vol lliure amb els seus clients, aquesta empresa lleidatana ha fet un pas més i ha facilitat que les persones amb discapacitat puguin gaudir d'aquest esport d'aventura. 

Per facilitar-ho, disposen de cadires adaptades per poder volar amb persones que tinguin problemes de mobilitat, des de persones amb lesions medul·lars altes fins a persones que, tot i tenir una mobilitat àmplia, no sigui capaç d'enlairar-se i aterrar pel seu propi peu.
 
En aquest cas, el jurat ha considerat que la iniciativa de facilitar que tothom tingui la possibilitat de volar amb parapent "és un magnífic exemple d'una pràctica en relació amb la responsabilitat social cap al col·lectiu en qüestió". "Una pràctica que promou no només una participació activa i normalitzada de les persones amb discapacitat en un esport d'aventura, sinó també la sensibilització de la societat cap a les capacitats de les persones amb discapacitat", segons el jurat.

Premis ASPID
Creats en l’any 1.998, els Premis ASPID es consoliden com els guardons amb més trajectòria en l'àmbit català en el qual una entitat de persones amb discapacitat reconeixen a persones i institucions que han destacat per la seva trajectòria en la bona pràctica de l’aplicació de la llei i en el foment de la transformació social en l'àmbit de les persones amb discapacitat.

Aquests guardons s’atorguen d'acord amb quatre categories: 
          Premi ASPID a la Solidaritat
          Premi ASPID a la Innovació
          Premi ASPID a la Empresa
          Premi ASPID a la Comunicació