dimecres, 5 d’octubre del 2022

LES RECOMANACIONS DE L’EVA La lleona blanca de Henning Mankell

Autor: Henning Mankell (Estocolm, 1948 – Göteborg, 2015)

Editorial: Tusquets

Any de la primera edició: 2003

Llengua original: Suec

Traducció: Carolina Moreno Tena

Gènere: Novel·la policíaca

Número de pàgines: 488

Aquest és el tercer lliurament de la sèrie del detectiu Kurt Wallander. Un detectiu tranquil i humà que es converteix en entranyable.

En aquest cas Mankell ens fa anar des de Suècia a Sud-àfrica on ens endinsarem en un complot per assassinar al president De Klerck i coneixerem de primera mà, i molt ben explicat, el racisme present en aquell país i la seva complexitat política i social en una època en la que es comencen a intuir canvis importants.

M'ha agradat força, i l'he trobat molt interessant perquè sí, conec la història de Nelson Mandela, però mai havia aprofundit en el seu país i, pel que sembla, és un país ple de contrasts i, sovint, antagònics.

Igual que la novel·la anterior, Los perros de Riga, l'autor, amb les seves descripcions de fets i situacions, ens permet fer una comparació entre la societat sueca i, en aquest cas, la sud-africana.

¿Llegiu literatura nòrdica gaire sovint?

Sinopsis

Una tarda de primavera de 1992, la jove agent immobiliària Louise Akerblom és assassinada a sang freda en una solitària granja d’Escània, Suècia. Mentrestant, en la llunyana Sud-àfrica, Jan Kleyn, cap visible d’una organització d’extrema dreta, lidera un atemptat contra un important dirigent del país per tal d’evitar que guanyi la nova política antiapartheid. Per això, Kleyn contractarà els serveis d’un assassí a sou que valorà fins a Ystad, on l’esperarà un antic agent del KGB per entrenar-lo.

Tots aquests esdeveniments se succeiran sota la jurisdicció de l’inspector Kurt Wallander, que haurà d’intentar fer encaixar les peces d’aquest estrany trencaclosques format per un assassinat sense mòbil, un dit negre escapçat, una banda de delinqüents russos d’Estocolm i una granja que algú fa volar pels aires. Tot plegat, massa complex per a un Wallander cansat i amb massa problemes personals, que al final aconseguirà que recaigui sobre ell un ordre de recerca i captura.

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo