dijous, 20 d’octubre del 2022

EXPOSICIÓ Abracadabra pota de cabra

Del 4 d'octubre al 30 de desembre de 2022

Àrea Activitats de la Biblioteca

Els llibres són màgics. Però com que la seva és una màgia quotidiana, ja no ens sorprèn, i fins i tot ens sembla menys extraordinària. Ara bé, si la capacitat de traslladar-nos deel nostre segle als que han estat, els que seran o els que podrien ser; de transportar-nos d'aquest univers a d'altres de més o menys llunyans; de fer-nos parlar i viure amb persones, de pensar en animals o coses reals i fabuloses; si aquesta habilitat de suspendre l'espai, el temps i, sobretot, la nostra incredulitat, no és màgia pura, llavors que és?

La màgia dels llibres no és tan sols negra i blanca, com la tinta que forma paraules sobre el paper, pot ser de dos colors, gràcies a aquesta especialíssima mena de mags que anomenem "il·lustradors". Els seus esforços, sumats als dels autors dels textos, aconsegueixen que més d'un en quedi encisat.

L'encanteri dels llibres és benigne, d'aquells que transformen les granotes en prínceps, i no a l'inrevés. Per posar-ho en pràctica no ens calen ulls de gripau ni baves de llimac, ni pèls de barba d'un penjat. No cal que degollem gallines en una cruïlla ni que invoquem éssers malignes. Tampoc no ens calen varetes màgiques ni sortilegis. N'hi ha prou de seure, no pas al pal d'una escombra, sinó en una cadira o en una butaca, obrir un llibre i deixar-se endur per la màgia. Abracadabra pota de cabra!

Aquesta exposició ha estat cedida per la Central de Biblioteques de Lleida.