divendres, 10 de desembre del 2021

LES RECOMANACIONS DE L’EVA Després de la vergonya de Marc Moreno

 Autor: Marc Moreno (Barcelona, 1977)

Editorial: Llibres del Delicte

Any de la primera edició: 2021

Llengua original: Català

Gènere: Thriller

Nombre de pàgines: 283

 

Fa uns dies ja us vaig parlar de l'editorial Llibres del Delicte i us vaig dir que m'encantava que s'apostés per la novel·la negra en català perquè és un dels gèneres que més m'agrada.

Després de la vergonya, és una novel·la d'intriga, que ens parla de tornar a començar, dels dubtes que sorgeixen després d'un fet que et canvia la vida completament, en aquest cas un accident que, d'entrada, és casual. Dic això perquè l'estat emocional del protagonista fa que dubti de tot i de tothom i sovint va canviant les seves sospites i, de rebot fa que canviïs les teves hipòtesi.

Això és el que m'ha passat, vaig tenir una sospita en un determinat moment i semblava que anava per bon camí però, de cop, un gir argumental me la va desmuntar. Vaig sospitar de tothom per, al final, acabar amb el sospitós inicial.

A banda d'aquest fet, la novel·la m'ha agradat. Com he dit, és una novel·la d'intriga on queda clar que res del que passa és casualitat, explicada amb un llenguatge molt planer us farà passar una bona estona.

Us imagineu com ha de ser tornar a començar després d'estar 4 anys en coma?

Llibres del Delicte és una editorial independent, que neix a Barcelona amb la voluntat de mantenir un compromís amb la literatura en català i, en concret, amb la bona novel·la negra que s’escriu al país.

 

La nostra missió és editar llibres del gènere negre escrits per autors catalans i recuperar la tradició d’excel·lents autors i col·leccions d’obres que des de sempre ha situat la novel·la negra com un dels gèneres tradicionals de la literatura catalana.

Ens adrecem al lector que vol llegir bona novel·la negra en català, ja siguin trames criminals, policíaques o qualsevol altre subgènere, però sempre amb un toc proper i temes que reflecteixen la societat catalana.

Per això, la nostra aposta és per l’escriptor català de novel·la negra, descobrint i donant difusió a noves veus narratives que aportin frescor a les lletres catalanes, però sense descuidar els autors consagrats amb presència al mercat editorial.

El nostre catàleg el conformen una selecció de títols ben estudiada, amb set novetats anuals en la col·lecció de novel·la negra per a adults i tres en la col·lecció Delictes Juvenils de novel·la juvenil de misteri, el que ens assegura una tria de títols depurada i coherent.

La voluntat de publicar la millor novel·la negra en català ens porta a presentar una acurada edició, treballant les històries i els textos, però també apostant per un disseny i una estètica en consonància amb els continguts, on busquem retre homenatge als clàssics del gènere negre.

Si voleu gaudir de la novel·la negra en català escrita per escriptores i escriptors catalans, Llibres del Delicte és la vostra editorial.

Llibres del Delicte és la novel·la negra dels catalans.

 

Sinopsi:

En Pau diu a la Sandra que ho deixen, que acaba de conèixer una altra persona i que s’ha enamorat perdudament d’ella. I marxa del pis on viuen. Però només sortir de l‘edifici un cotxe l’atropella.

Després de quatre anys en coma, en Pau desperta a l’hospital. Però allà no hi ha ningú. Només els pares. Ni rastre de la Sandra, ni del seu fill ni de la dona que el va enamorar quatre anys enrere. I entre les seqüeles físiques causades per l’accident i les psicològiques derivades de la situació en què s’ha vist abocat, en Pau lluitarà per descobrir què és el que va passar la nit de l’atropellament.

 

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/


I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo