dimarts, 7 de desembre del 2021

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - desembre 2021

El dimecres 15 de desembre de 2021 parlarem del llibre que hem llegit aquest mes:

Títol: Moments estel·lars de la humanitat

Autor: Stefan Zweig

Editorial: Quaderns crema

Llengua original: alemany

Traducció: Maria Pous

Pàgines: 285

ISBN: 978- 84-7727-421-5 

Biografia Stefan Zweig

Stefan Zweig (Viena, Imperi Austrohongarès, 28 de novembre de 1881 - Petròpolis, Brasil, 22 de febrer de 1942) va ser un escriptor, biògraf i activista social jueu-austríac, posteriorment nacionalitzat britànic, de la primera meitat del segle XX.

Les seves obres van estar entre les primeres que van protestar contra la intervenció d'Alemanya a la Primera Guerra Mundial i va ser molt popular entre la dècada de 1920 i 1930. Va escriure novel·les, relats i biografies. D'aquestes darreres, són particularment conegudes les de Maria Estuardo i Fouché, una obra meitat biografia i meitat novel·la històrica. Una altra de les seves biografies, la dedicada a Maria Antonieta,1 va ser adaptada al cinema amb el mateix títol el 1938.

Sinopsi

Aquest és, amb tota probabilitat, el llibre més famós de Stefan Zweig. Amb el títol de Moments estel·lars de la humanitat, aplega catorze miniatures històriques fascinants que relaten esdeveniments històrics absolutament diversos com ara la caiguda de l’imperi d’Orient a mans dels turcs; el descobriment de l’oceà Pacífic; el naixement d’El Messies de Händel; la derrota de Napoleó; l’indult de Dostoievski poc abans de l’execució; el viatge de Lenin a Rússia el 1917… Tots ells moments universals que, quan es produeixen, segons paraules del mateix Stefan Zweig, resulten decisius durant segles i segles.

El proper llibre que llegirem al Club de Lectura de la Biblioteca serà “Mare de llet i mel" de Najat El Hachmi.