divendres, 2 de juliol del 2021

LES RECOMANACIONS DE L’EVA Xiula la mort de Jaume Albert Ollé

Autor: Jaume Albert Ollé

Editorial: Pagès Editors

Any de la primera edició: 2021

Llengua original: Català

Gènere: Ficció històrica

Nombre de pàgines: 264

Aquesta segona novel·la de Jaume Albert Ollé (la primera va ser Els llops sempre tornen) té una mica de tot, intriga, acció, assassinats, amor.

Consta de dues parts, una que es desenvolupa durant la guerra civil i que ens narra un dels episodis més cruents ocorreguts a la ciutat de Lleida, el bombardeig del Liceu Escolar i el mercat de Sant Lluís, i l'altre en l'actualitat quan una historiadora i un periodista investiguen aquests fets.

A Lleida sempre hi ha hagut gent que ha defensat la teoria que aquests objectius no van ser escollits a l'atzar, i l'autor ficciona aquest passatge a partir de testimonis, fets, escenes i successos reals que coneix pel que ha sentit a casa seva i al seu entorn.

El Jaume aconsegueix crear intriga des del primer moment, les descripcions són molt curoses i t'endinses ràpidament en la història.

Si sou de Lleida, i coneixeu els fets, us el recomano perquè pugueu llegir la teoria de l'autor. I si no coneixeu els fets també us el recomano perquè us adoneu del que pot arribar a passar durant una guerra. 

Us agraden els llibres que parlen de la guerra civil? A mi sí, hi ha coses que cal recordar i aquesta és una.

Sinopsis: 

La tarda del 2 de novembre de 1937 la ciutat de Lleida va patir un devastador bombardeig que va matar centenars de persones. Especialment cruents van ser els efectes d’aquella acció criminal sobre el Liceu Escolar, un col·legi que en aquells moments era ple d’infants i professors. L’autoria d’aquell atac aeri va ser motiu de discussió i dubtes fins fa pocs anys, quan es va poder determinar la veritable nacionalitat dels atacants i els seus objectius reals. Xiula la mort és una novel·la ambientada en aquell bombardeig. Teniu a les mans un relat de ficció carregat d’acció, d’intriga però també d’amor i de moltes emocions que ens apropen a un dels successos més colpidors i tràgics de la història recent de la capital del Segre. És un petit homenatge a totes les persones que hi van perdre la vida

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo