divendres, 30 d’abril del 2021

LES RECOMANACIONS DE L’EVA Asesinato en el Orient Express d'Agatha Christie

Autora: Agatha Christie (Torquay, Anglaterra, 1890 – Wallingford, 1976)

Editorial: Espasa

Llengua original: Anglès

Traducció: Eduardo Machado Quevedo

Gènere: Novel·la policíaca

Nombre de pàgines: 248

Avui us porto un clàssic de la novel·la policíaca de la mà d'Agatha Christie que he llegit conjuntament amb la resta de participants del @clubliterario_atreyu i que ha administrat @maru_drawpainting. No és el primer que llegeixo de l'autora i, fins ara, m'han agradat tots.

El llibre té tres parts ben diferenciades. La primera és la introducció i l'assassinat que posteriorment ha d'investigar Poirot. La segona els interrogatoris a totes les persones sospitoses. I la tercera la resolució del cas.

Tot i que d'entrada pot donar la sensació que hi ha molts personatges, durant la lectura tots ocupen el seu lloc i, com es veu al final, no en sobra ni un. Les seves descripcions no són profundes però coneixerem allò necessari per la resolució del cas.

M'agrada les voltes que Christie fa donar a Poirot per la resolució del cas, és una característica seva, primer troba pistes on els altres no veiem res i després les destria fins a treure'n tot l'entrellat, d'una manera pulcra i impecable. Les seves explicacions sempre són raonades i plenes de detalls (en altres novel·les d'altres autors ho trobo a faltar).

Si no heu llegit cap novel·la de l'autora i en teniu ganes podeu llegir-la perquè crec que us pot donar una bona entrada a la seva literatura.

Us agrada la novel·la policíaca amb resolucions raonades o preferiu llibres més dinàmics?

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo