dijous, 1 d’abril del 2021

EXPOSICIÓ Paula Artés fotógrafa

De l’1 d’abril al 30 de setembre de 2021
ÀREA ACTIVITATS BIBLIOTECA
 

FUERZAS Y CUERPOS

Fuerzas y cuerpos tracta sobre la invisibilitat de la Guàrdia Civil a Catalunya.

La Guàrdia Civil és un cos policial que a Catalunya sabem que existeix però mai veiem, la gent no sap ni que estan a Catalunya. Tampoc sabem quina és la seva funció.

Per això parlo de la invisibilitat com a control, quan aquests cossos de seguretat són invisibles és quan són operatius, són invisibles per tenir el control. Després de molts permisos aconsegueixo accedir a les casernes de la Guàrdia Civil a Catalunya.

Aquest és un sistema de seguretat aplicat al voltant del món. En tots els llocs s’utilitza la invisibilitat com a sistema de control i operativitat.

Fotografio els espais en què operen i treballen, els seus vehicles, els arxius, els camps de tir, les eines, els despatxos, fent així visible els espais de control als que els ciutadans no tenen accés.

Un dels eixos principals del capitalisme actual és el control, i el control dels estats s’exerceix, entre d’altres, des del poder de les forces policials. És important tenir en compte que existeixen cossos policials que exerceixen un control sobre nosaltres.

Paula Artés

Fotògrafa compromesa en donar a conèixer i qüestionar les estructures de poder i control, mostrant les entranyes del poder, les quals estan ocultes als ciutadans.

Utilitza la fotografia com excusa per accedir a aquests espais i qüestionar-los col·lectivament. Els projectes sempre parteixen d’una part essencial i vital d’investigació prèvia a la creació de les fotografies, documents, etc.

Graduada en fotografia i creació contemporània a Idep. Amb experiència durant més de dos anys assistint a la fotògrafa Tanit Plana, com a assistent de producció de l’Editorial RM i actualment treballant en l’estudi del fotògraf Jordi Bernadó i com a professora a Idep Barcelona.

Ha realitzat diversos tallers dins l’àmbit de la fotografia i col·laboracions amb artistes com en Pep Vidal fent fotografies d’una de les seves obres.

Des del 2016 fins a l’actualitat ha realitzat diverses exposicions, amb diversos projectes. L’any 2019 va publicar el seu primer fotollibre autoeditat Fuerzas y cuerpos, amb el suport d’un crowdfunding.

Aquest i altres projectes han estat seleccionats a l’Unseen Dummy Award d’Amsterdam, Descubrimientos Photoespaña, Encontro Artistas Novos, SCAN Photobooks, Photogenic Festival, FIFTijuana de Mèxic, l’Embarrat de Tàrrega, Viphoto, Sala d’Art Jove en l’àmbit de creació i de residència al HISK de Bèlgica i Art Photo Bcn entre d’altres.