divendres, 5 de febrer del 2021

LES RECOMANACIONS DE L’EVA El bosque de los cuatro vientos de María Oruña

 Autora: María Oruña (Vigo, 1976)

Editorial: Destino

Any de la primera edició: 2020

Llengua original: Espanyol

Gènere: Ficció contemporània

Número de pàgines: 416

Ja us he dit en anteriors lectures de l’autora que m’agrada. M’agrada com crea els personatges, com descriu les ubicacions i com detalla les ambientacions. María Oruña s’ho “curra”.

En aquest llibre deixem Cantàbria i ens desplacem a la seva Galicia natal, concretament a la zona de la Ribeira Sacra, al monestir de Sant Estevo. Aquí es desenvolupa la història, en dues franges temporals, amb dues històries diferents però relacionades i que ens porten al món de l’art, una als volts de 1830 i l’altra en l’actualitat.

La tasca de documentació de l’autora queda palesa un cop més, ens descriu exhaustivament el monestir i la vida i costums de l’època. Però he de dir que amb aquest llibre, la història en sí, no m’ha enganxat tant com els anteriors. Hi he anat entrant a poc a poc.

Si voleu gaudir d’un gran homenatge literari a la terra galega, a la zona d’Ourense de la Ribeira Sacra, llegiu-lo- Si coneixeu la prosa de l’autora i us agrada, llegiu-lo. Si no coneixeu la prosa de l’autora i la voleu descobrir, llegiu-lo. I si us agrada i voleu continuar llegint més llibres seus, llegiu la trilogia de Puerto Escondido.

Coneixeu aquest llibre? Heu descobert ja a María Oruña?

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo