divendres, 19 de febrer del 2021

LES RECOMANACIONS DE L’EVA Dos amics d’Ivan Turguénev

Autor: Ivan Turgénev (Oriol, Rússia, 1818 – Bougival, França, 1883)

Editorial: Viena/Ediciones Invisibles

Any de la primera edició: 2020

Llengua original: Rus

Traducció: Jaume Creus

Gènere: Literatura clàssica

Número de pàgines: 136

Ja coneixeu la meva addició a la col·lecció Petits Plaers de Viena Edicions. Aquest cop us presento el llibre Dos amics d’Ivan Turgénev.

Aquesta és una petita història que ens explica l’amistat entre de dues persones molt diferents però que es complementen perfectament, en Borís i en Piotr.

A través de descripcions curtes però molt acurades, i amb grans dosis d’humor intel·ligent, ens explica l’aventura que viuen tots dos per buscar una esposa per Borís. Durant aquesta recerca ens ensenya les diferències de classes en la Rússia del moment.

És una història d’amor i amistat amb un final inesperat que m’ha agradat molt. Es tanca el cercle d’una manera molt natural.

Us el recomano molt per iniciar-vos als clàssics russos. És una obra curta i entretinguda però que no té res a envejar a altres grans clàssics més coneguts.

Us heu endinsat a la literatura russa? Quins llibres heu llegit? Fa anys vaig llegir Guerra i pau de Lev Tolstoi i tinc pendent Anna Karènina del mateix autor. D’aquesta mateixa col·lecció he llegit El braçalet de granats d’Aleksandr Kuprín. Me’n recomaneu algun altre?

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo