dimarts, 14 d’abril del 2020

eBiblio plataforma de préstecs de continguts digitals

eBiblio Catalunya és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents. 
S’hi pot trobar disponibles i per agafar en préstec molts tipus de materials: llibres, revistes, audiollibres, música, cinema, cursos d’idiomes, etc.
El servei està disponible a l’adreça http://catalunya.ebiblio.cat. 
També s’hi pot accedir descarregant l’aplicació eBiblio disponible per iOS, des de l’App Store  i per Android, des de Google Play.
Si entrem a través de l’ordinador anirem directament a eBiblio Catalunya, però si ens descarreguem l’app la primera vegada hem de seleccionar Catalunya.
Un cop a dins, anem a l’apartat “el meu compte” on ens demana dues coses:
  • Identificació d’usuari: es tracta del número del nostre carnet de la biblioteca, el que hi ha just a sota del codi de barres.
  • Contrasenya: és la mateixa que hem posat quan ens hem registrat al catàleg Argus (la que ha de tenir 6 caràcters alfanumèrics).
Finalment triem quin contingut volem agafar en préstec.