dimecres, 29 de juny del 2022

LES RECOMANACIONS DE L’EVA La meitat evanescent de Brit Bennett

Autora: Brit Bennett (Oceanside, Califòrnia, 1990)

Editorial: Periscopi

Any de la primera edició: 2021 

Llengua original: Anglès

Traducció: Marc Rubió 

Gènere: Novel·la contemporània 

Número de pàgines: 408

La meitat evanescent ens explica la història de dues bessones idèntiques que decideixen emprendre camins diferents i marxen de Mallard, un poble obsessionat amb el color de la pell dels seus habitants. Cada una agafa un camí diferent i aquí és on comença la profunditat de la lectura. 

Aquesta novel·la ens parla de les transformacions personals al llarg d'una vida, del caos identitari que pateixen les protagonistes que les porta a voler fugir dels seus orígens.

Realment no és una lectura agradable però sí que crec que és necessària. El llibre és d'aquells que et dona les eines i et deixa pensat, que cal anar paint.

A banda del problema identitari, de resquitllada toca altres temes d'interès com la diversitat sexual o la violència de gènere.

La veritat és que he gaudit molt amb la lectura, però m'ha fet entristir aquest rebuig per la pròpia identitat, ja que és un rebuig que esdevé de tot allò que han hagut d'anar patint les persones de color al llarg els temps. 

"Per ser blanca només havies de comportar-te com si ho fossis", descobreix la Stella un dels primers cops que decideix amagar la seva veritable procedència. 😢

Sinopsi:

La Stella i la Desiree, dues bessones idèntiques, decideixen fugir de Mallard, una comunitat negra de Louisiana que, generació rere generació i mitjançant matrimonis mixtos, intenten fer cada vegada més clar el color de la seva pell. Al cap d’uns anys una d’elles viu a Califòrnia fent-se passar per blanca, mentre que l’altra ha tornat a Mallard amb la seva filla, fosca com el carbó. Tot i la distància i les mentides que les separen, les seves vides i les de les seves filles es tornaran a creuar.

La meitat evanescent és una exploració lluminosa sobre el pes dels orígens i com repercuteixen en les nostres decisions, desitjos i expectatives. Una novel·la absorbent, provocativa, brillant i propera al voltant de la família i les relacions.

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/ 

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo