dimecres, 15 de juny del 2022

LES RECOMANACIONS DE L’EVA Aioua de Roser Cabré-Verdiell

Autora: Roser Cabré-Verdiell Surribas (Barcelona, 1982

Editorial: Males Herbes

Any de la primera edició: 2022

Llengua original: Català

Gènere: Creixement personal 

Número de pàgines: 255

Reflexió molt íntima de la Rut, la protagonista, que li escriu a l'Hac, sobre el seu passat i la seva actitud en la vida.

Aquest és un llibre per anar fent i anar paint, no és una lectura ràpida, és una lectura profunda però que va lliscant. Està escrit amb un estil preciós, ple de jocs de paraules i de rimes que m'ha flipat. 

Em va costar una mica entrar-hi, al començament no entenia res però a mesura que vaig anar avançant amb la lectura tot va anar quadrant.

És un llibre molt original i els capítols tenen uns títols amb noms impronunciables 🙈

Si voleu gaudir de bones estones de lectura i d'una prosa magistral llegiu-lo perquè no us decebrà.

Sinopsi:

La Rut ha fugit. Viatja sola fins a Iowa i s’atura en un poblet anomenat Frankville. S’instal·la en un motel rònec on s’allotgen tota mena de dones solitàries, perdudes o trencades, amb les quals a poc a poc establirà vincles. Però la Rut no pot parlar, per això escriu a l’Hac, l’home que ha deixat enrere, i li intenta explicar els motius que l’han fet marxar. Tanmateix, no pot ser sincera amb ell, perquè porta la mentida a dins. Així, mentre deambula pel poble i es barreja amb els seus habitants, coneix personatges tan desconcertants com Frank, el gelater, líder d’una secta anomenada «Franquesa Radical», que aposta per la sinceritat absoluta aplicada a tots els àmbits de la vida.

AIOUA és un territori mental, un lloc on les emocions es converteixen en imatges, i on la força visual i evocadora de la prosa de Roser Cabré-Verdiell aconsegueix treure tot el seu potencial. AIOUA és una novel·la sobre la necessitat d’entendre el nostre passat per poder acceptar el present i afrontar el futur. Un llibre íntim i colpidor, oníric i profundament emotiu.

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo