dimecres, 7 de juny del 2023

Llegir té premi 2023

El Departament de Cultura convoca la 8a edició de “Llegir té Premi” per fomentar la lectura entre els infants i joves durant l’estiu

  • El període d’inscripció serà del dia 26 de maig de 2023 fins que s’esgotin les places disponibles.
  • L’inici de “Llegir té premi” serà el dia 26 de juny i finalitzarà el dia 27 d’agost de 2023, ambdues dates incloses.

“Llegir té premi” és una iniciativa de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la plataforma digital Legiland. Té per objectiu promoure la lectura, compartir-la, millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de les biblioteques entre els infants i joves durant les vacances d’estiu.

Poden participar fins a 1.500 infants i joves que tinguin el carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya.

S’organitza en dues categories individuals:

·         de 8 a 11 anys

·         i de 12 a 16 anys i una tercera categoria per a equips.

Els participants podran seleccionar les lectures entre 1.000 títols en català, castellà, anglès i títols de lectura fàcil. La selecció de les obres permet oferir un seguit de propostes de lectura adequades a l’edat i interessos, des de llibres clàssics fins a les darreres novetats de la literatura juvenil.

Els títols seleccionats es troben disponibles físicament a les biblioteques públiques de Catalunya i també a la Biblioteca Digital.

Els participants responen una sèrie de preguntes sobre el que han llegit. Amb els encerts, aconsegueixen punts que els permeten pujar de nivell, desbloquejar peces de l’avatar, guanyar medalles digitals i pujar en les classificacions per optar a més premis. Des de les biblioteques fan el seguiment virtual de l’activitat lectora dels seus usuaris i poden fer recomanacions i animar-los a mesura que llegeixen i progressen en el joc.

L’ organització enviarà a les seves biblioteques de referència els premis físics: rellotges intel·ligents, punts de llibre i lots de llibres infantils i juvenils perquè els usuaris puguin anar a recollir-los.

Més informació: 

llegirtepremi.cat