dimecres, 14 de desembre del 2022

LES RECOMANACIONS DE L’EVA El camino del fuego de María Oruña

Autora: María Oruña (Vigo, 1976)

Editorial: Destino

Any de la primera edició: 2022

Llengua original: Espanyol

Gènere: Ficció contemporània

Número de pàgines: 361

María Oruña ens retorna a les investigacions de la Valentina, i com m'agrada!

Aquest és el cinquè lliurament de la sèrie de "Puerto escondido" i he llegit tots els llibres que ha tret des de llavors. Cada novel·la és autoconclusiva encara que els personatges protagonistes es mantenen i evolucionen.

La història actual ens transporta a Escòcia enlloc de Cantàbria, que és on transcorren les anteriors novel·les de la sèrie, i ens permet conèixer una mica més aquest entorn i la família de l'Oliver.

Hi ha dues trames que conflueixen d'èpoques diferents, l'antiga amb més pes en la part romàntica, i per això suposo que no m'ha agradat tant. M'ha semblat un llibre més pausat que els anteriors, vull dir que no hi he trobat tanta acció, tot i que l'he gaudit igual. M'ha recordat a les obres d'Agatha Christie on hi ha uns sospitosos inicials entre els quals hi sol haver el culpable.

Com ja he comentat en altres ressenyes de l'autora, m'agrada molt com escriu i em fa la sensació que es documenta molt per crear les trames. Les seves novel·les ens donen molta informació i molt ben explicada, no es fan gens pesades.

Aquest estiu, he aprofitat uns dies que he estat a Galícia, per visitar el monestir de Santo Estevo que vaig conèixer al llegir el llibre "El bosque de los cuatro vientos" de la mateixa autora. Ara hauré d'animar-me a anar fins a Escòcia, no? 😅

Sinopsis:

La teniente Valentina Redondo y su compañero Oliver deciden tomarse unas vacaciones y viajan a Escocia para visitar a la familia de este. Su padre, Arthur Gordon, está empeñado en recuperar parte del patrimonio y de la historia de sus antepasados y ha adquirido el castillo de Huntly, en las Highlands, que había pertenecido a su familia hasta el siglo XVII. Durante la rehabilitación del edificio encuentra un diminuto despacho que llevaba oculto doscientos años y en él, documentos que revelan que las memorias de Lord Byron —supuestamente quemadas a comienzos del siglo XIX— pueden seguir intactas y hallarse entre esas paredes. Pronto correrá la voz del extraordinario hallazgo y tanto la prensa de todo el país como varias personas allegadas a la familia se acercarán a ellos para seguir el curioso acontecimiento. Sin embargo, la aparición de un hombre muerto en el castillo hará que Oliver y Valentina se sumerjan en una inesperada investigación que los llevará a adentrarse en la Escocia de épocas pasadas y que cambiará el destino de los Gordon e incluso la propia historia.

Al tiempo, viajaremos a mediados del siglo XIX y descubriremos cómo Jules Berlioz —un modesto librero de las Highlands— y Mary MacLeod —una joven perteneciente a una familia escocesa acomodada— entrecruzan sus pasos en un camino literario y prohibido en el que el crimen lo salpicará todo de dudas y silencio hasta nuestros días.

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo