dimarts, 13 de desembre del 2022

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - desembre 2022

El dimecres 21 de desembre de 2022 parlarem dels llibres que hem llegit aquest mes:

Títol: L’anomalia

Autor: Hervé Le Tellier

Editorial: Edicions 62

Llengua original: Francès

Traducció: Jordi Boixadós Bisbal

Pàgines: 334

ISBN: 978-84-297-7944-8

Sinopsi

El 10 de març de 2021 els 243 passatgers d'un avió procedent de París aterren a Nova York després de travessar una tempesta terrible durant el vol. Ja a terra, cada un segueix amb la seva vida. Tres mesos més tard, contra tota lògica, un avió idèntic, amb els mateixos passatgers i el mateix equip de vol, apareix en el cel de Nova York. Ningú s'explica aquest fenomen increïble que obliga les autoritats a activar el protocol de seguretat i desfermarà una crisi política, mediàtica i científica de conseqüències desconegudes i durant la qual cada un dels viatgers haurà d'encarar-se amb una versió exacta, tot i que diferent, d'ells mateixos. Una novel·la virtuosa en la qual la lògica es fon amb l'impossible..

Herve Le Tellier

Escriptor, editor, matemàtic i un reconegut crític literari. Ha col·laborat amb nombrosos mitjans escrits i radiofònics, entre ells Le Monde i France Culture, i és considerat com un dels autors més prestigiosos del panorama francès actual amb una extensa obra que combina poesia, obres de teatre, novel·les i relats. Ha estat editor d'autors com ara Raymond Queneau o Georges Perec. Des del 1992 és membre del grup d'experimentació narrativa d'avantguarda Oulipo. 

El proper llibre que llegirem al Club de Lectura de la Biblioteca serà  “El gran dia de la senyoreta Pettigrew” de Winifred Watson.