Editorial: Quaderns crema
Any de la primera edició: 2012
Llengua original: Alemany
Traducció: Maria Pous
Gènere: Històrica
Número de pàgines: 288
Enganxadíssima estic a Zweig, ja ho sabeu, s'ha convertit en un dels meus autors preferits. Fins ara tot el que havia llegit eren novel·les i les havia trobat brillants. Quan vaig veure que al Club de Lectura de la Biblioteca d'Artesa de Segre llegien aquest llibre, no me'n vaig poder estar i el vaig demanar.
En aquest llibre ens presenta 14 relats de moments importants de la història de la humanitat, com bé diu el títol, amb protagonistes com Ciceró, Dostoievski, Napoleó, Lenin, i ens parla de les circumstàncies que els han portat a ser personatges destacats al llarg de la història.
Aconsegueix endinsar-nos dins la història, no es limita a fer una explicació dels fets sinó que la narra d'una manera tan especial que sents que convius amb aquests personatges.
He llegit que el llibre havia estat lectura bàsica a les escoles alemanyes, doncs penso que s'hauria d'ampliar fins a l'època actual i fer-la lectura obligatòria arreu.
Tot i
que, com us he dit al començament, és un estil diferent del que havia llegit
fins ara de l'autor, també us l'he de recomanar perquè, com diu el mateix Zweig
aquests moments estel·lars són “resplendents i immutables com estrelles,
brillen en la nit de la fugacitat”.
Quins moments de la història universal destacaríeu vosaltres?
Sinopsi:
Aquest és, amb tota probabilitat, el llibre més famós de Stefan Zweig. Amb el títol de Moments estel·lars de la humanitat, aplega catorze miniatures històriques fascinants que relaten esdeveniments històrics absolutament diversos com ara la caiguda de l’imperi d’Orient a mans dels turcs; el descobriment de l’oceà Pacífic; el naixement d’El Messies de Händel; la derrota de Napoleó; l’indult de Dostoievski poc abans de l’execució; el viatge de Lenin a Rússia el 1917… Tots ells moments universals que, quan es produeixen, segons paraules del mateix Stefan Zweig, resulten decisius durant segles i segles.
Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:
https://avegadesllegeixo.blogspot.com/
I per Instagram a:
@emazab
@avegadesllegeixo
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada