dimecres, 16 de febrer del 2022

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA AMB DO - febrer 2022

 El dimecres 23 de febrer de 2022 parlarem del llibre que hem llegit aquest mes:

Títol: La templanza

Autor: María Dueñas

Editorial: Editorial Planeta

Llengua original: Castellà

Pàgines: 554

ISBN: 978- 84-0815-7502 

Sinopsi

Res no feia suposar a Mauro Larrea que la fortuna que va aixecar després d'anys de tenacitat i empenta se l'esfondraria amb un estrepitós revés. Ofegat pels deutes i la incertesa, aposta els seus últims recursos en una temerària jugada que obre davant seu l'oportunitat de ressorgir. Fins que la pertorbadora Soledad Montalvo, esposa d'un marxant de vins londinenc, entra a la seva vida embolicada amb clarobscurs per arrossegar-lo a un futur que no va sospitar mai.

De la jove república mexicana a l'esplèndida Havana colonial; de les Antilles al Jerez de la segona meitat del XIX, quan el comerç dels seus vins amb Anglaterra va convertir la ciutat andalusa en un enclavament cosmopolita i llegendari. Per tots aquests escenaris transita La Templanza, una novel·la que parla de glòries i derrotes, de mines de plata, intrigues de família, vinyes, cellers i ciutats superbes l'esplendor de les quals es va esvair en el temps. Una història de coratge davant les adversitats i un destí alterat per sempre per la força d'una passió.

Biografia María Dueñas

María Dueñas (Puertollano, Ciudad Real, 1964) és doctora en Filologia Anglesa. Després de dues dècades dedicada a la vida acadèmica, irromp en el món de la literatura el 2009 amb El tiempo entre costuras, la novel·la que es va convertir en un fenomen editorial i l'adaptació televisiva de la mà d'Antena 3 va aconseguir nombrosos guardons i un espectacular èxit d'audiència.

Les seves obres posteriors, Missió Olvido (2012), La Templanza (2015) i Les filles del Capità (2018), van continuar captivant per igual lectors i crítica. Traduïda a més de trenta-cinc llengües i amb milions d'exemplars venuts a tot el món. Sira és la seva cinquena novel·la.

El proper llibre que llegirem al Club de Lectura de la Biblioteca serà “Dones al marge" de la Ivet Eroles Palacios, filla de Santa Maria de Meià.

La biblioteca Joan Maluquer i Viladot està implicada en la difusió de la cultura vitivinícola participant per vuitè any consecutiu en el programa Biblioteques amb DO. En aquesta edició participa el Celler del Montsec.