divendres, 5 de novembre del 2021

LES RECOMANACIONS DE L’EVA Vora el mar (varis autors)

 Autor: Varis

Editorial: Univers

Any de la primera edició: 2021

Llengua original: Català

Gènere: Contes

Nombre de pàgines: 200

Com ja sabeu, els llibres de contes i relats cada vegada m'agraden més. Amb un fill i una filla de 5 anys estic acostumada a llegir en comptagotes i amb interrupcions, per això, els contes són un bon recurs. Què estan esmorzant? Doncs llegeixo un conte. Què estan pintant? Doncs llegeixo un altre conte, i així anar fent 😅

És un recull d'onze contes d'onze autors com són Roc Casagran, Stefanie Kremser, Jordi Lara, Xavier Mas Craviotto, Empar Moliner, Jordi Nopca, Marta Orriols, Sergi Pàmies, Llucia Ramis, Carme Riera i Natàlia Romaní. El tema principal és el mar, però ens parlen, sobretot, de relacions familiars. Unes més tendres, les altres més dures, unes de retrobaments, les altres de pèrdues. La diversitat d'edats, de gèneres i d'origens enriqueix el conjunt del llibre.

De les onze històries n'hi ha tres que m'han agradat especialment, "Dies i sols perduts" de Roc Casagran, "Triangle de marees" de Stefanie Kremser i "Falses aigües" de Marta Orriols. Les he llegit amb el cor encongit i un nus a l'estómac, i m'han semblat precioses.

Tot i que els contes tinguin com a tema principal el mar, són contes que es poden llegir en qualsevol època de l'any.

Us animeu a llegir-los? Digueu-me quin us agrada més.

Dies i sols perduts de Roc Casagran

Triangle de marees de Stefanien Kremser

Illot de Jordi Lara

Carcanada de Xavier Mas Craviotto

La Laura i les seves amigues d'Empar Moliner

Una corretja invisible de Jordi Nopca

Falses aigües de Marta Orriols

Palamós de Sergi Pàmies

Una ferida al peu de Llucia Ramis

El retorn de Carme Riera

Sal a la memòria de Natàlia Romaní

 

Sinopsi:

Després de Barcelona Suites i Nits d'estiu, arriba una nova recopilació d'onze relats que portaran el lector vora el mar, un lloc on tot pesa menys i tot és millor.

Primer van ser els contes que prenien Barcelona com a punt d'arrencada argumental; després, les nits d'estiu, sempre màgiques i evocadores i, ara, és el mar, testimoni de la història, que en aquests contes serveix de fons i de paisatge a històries familiars.

Nova recopilació de contes amb alguns dels millors escriptors catalans del moment: Roc Casagran, Stefanie Kremser, Jordi Lara, Xavier Mas Craviotto, Empar Moliner, Jordi Nopca, Marta Orriols, Sergi Pàmies, Llucia Ramis, Carme Riera i Natàlia Romaní.

 

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo