dimarts, 9 de novembre del 2021

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - novembre 2021

El dimecres 17 de novembre de 2021 parlarem del llibre que hem llegit aquest mes:

Títol: Paraula de jueu

Autor: Martí Gironell

Editorial: Columna Edicions

Idioma: Català

Pàgines: 432 

ISBN: 978-84-6642-6930 

Biografia Martí Gironell

Martí Gironell i Gamero (Besalú, 1971). Escriptor i periodista. Llicenciat en Filologia Anglesa i en Periodisme, ha treballat a Ràdio Besalú, Ràdio Olot, Catalunya Ràdio i TV3. Col·labora en mitjans de comunicació com El Punt Avui, La República, Enderrock i L’Illa dels Llibres.

Sinopsi

Després de l’èxit d’El pont dels jueus, la novel·la històrica més venuda en català, arriba la seva continuació més esperada, Paraula de jueu.

El mestre d’obres Pere Baró rep l’encàrrec de la vila reial de Besalú de reconstruir el pont que tres-cents anys abans havia aixecat el constructor Prim Llombard. Una riuada l’ha destruït i posa en risc l’expansió i la posició comercial de la ciutat. Un jove jueu, en Kim, descendent dels Llombard, troba la manera de participar en les obres, que s’aturaran per causes que es veurà abocat a investigar.

Una aventura medieval i vital que protagonitzen en Kim i l’Ester, una noia cristiana que treballa entre l’hospital de l’Almoina de Barcelona i el call jueu. A través d’ells veurem com jueus i cristians viuen la seva complexa realitat mentre ens capbussem en els costums del segle xiv. El poder de les paraules, la força de les conviccions, l’amor i el respecte com a ingredients bàsics per aixecar un pont d’entesa entre les dues religions. Una empresa que no serà gens fàcil perquè trobaran persones d’un costat i de l’altre que estan disposades a impedir-ho.

El dijous 2 de desembre a les 19.00 hores en Martí Gironell vindrà a la biblioteca d’Artesa i ens parlarà dels seus llibres.

El proper llibre que llegirem al Club de Lectura de la Biblioteca serà “Moments estel·lars de la humanitat" de Stefan Zweig.