divendres, 8 d’octubre del 2021

LES RECOMANACIONS DE L’EVA 4 3 2 1 de Paul Auster

 Autor: Paul Auster (Nova Jersey, 1947)

Editorial: Seix Barral

Any de la primera edició: 2017

Llengua original: Anglès

Traducció: Benito Gómez Ibáñez

Gènere: Novel·la contemporània

Nombre de pàgines: 960

Feia temps que volia tornar a llegir alguna cosa de Paul Auster i, tot i que no m'agraden els llibres molt llargs, em vaig decidir per 4 3 2 1 😅

Els llibres que havia llegit anteriorment (La trilogia de Nova York, Bogeries de Brooklyn, Un home a les fosques, Invisible o Diari d'hivern) m'havien agradat molt, fins al punt que era un dels meus autors de referència, per això vaig animar-me amb aquest "totxo", però aquest cop no ha estat així.

Tot i que el llibre té una crítica molt bona a mi se m'ha fet pesat i no he aconseguit entrar-hi del tot. Partint d'una mateixa data ens presenta les quatre vides diferents que hauria pogut viure l'Archie, des de la infància fins a la joventut per explicar-nos com l'atzar o la genètica poden afectar la vida de cada persona.

La idea em sembla bona, però el mateix explicat sense tants detalls m'hauria agradat més, pel meu gust és massa descriptiu, en excés. No cal que s'enumerin totes les assignatures d'una carrera (totes!), per exemple.

Com a resum, és un llibre amb l'empremta de l'autor però, pel meu gust massa dens i no l'aconsello a qui no hagi llegit res seu amb anterioritat.

Coneixeu l'obra de Paul Auster? Què en penseu?

Sinopsis:

El único hecho inmutable en la vida de Ferguson es que nació el 3 de marzo de 1947 en Newark, Nueva Jersey. A partir de ese momento, varios caminos se abrirán ante él y le llevarán a vivir cuatro vidas completamente distintas, a crecer y a explorar de formas diferentes el amor, la amistad, la familia, el arte, la política e incluso la muerte, con algunos de los acontecimientos que han marcado la segunda mitad del siglo XX americano como telón de fondo.

¿Y si hubieras tomado un camino diferente en un momento crucial de tu vida? En 4 3 2 1, su primera novela después de siete años, Paul Auster explora de forma magistral los límites del azar y las consecuencias de nuestras decisiones. Porque todo suceso, por mínimo que parezca, abre unos caminos y cierra otros.

«Siento que he estado preparándome toda la vida para escribir este libro», reconocía el autor de La trilogía de Nueva York en una entrevista con el director de cine Wim Wenders. Acogida por los medios como «la mejor novela de Auster» (Harper?s Magazine), estamos ante una obra maestra de la precisión narrativa y la imaginación, llamada a coronar la carrera literaria de uno de los grandes escritores de nuestra época.

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo