dimecres, 27 de maig del 2020

CONTES AMB LA GLÒRIA Em pica el nas de la veïna de Carles Sala i VilaEm pica el nas de la veïna de Carles Sala i Vila

La Rosó i els seus pares s’acaben de traslladar al mateix edifici on resideix la família de l’Ernest. El dia en què els nouvinguts fan una visita per presentar-se, a l’Ernest se li declara un símptoma desconcertant: li pica el nas, però no el seu, sinó el de la Rosó.

La sorpresa i el consegüent atabalament que li produeix aquesta situació fan que, a partir d’aquell moment, miri de no coincidir amb la seva bonica veïna.

Però, de sobte, un esdeveniment excepcional els obligarà a compartir un espai reduït durant una estona, el temps suficient per aclarir que la Rosó també sent una peculiar picor i el nas que voldria gratar és... el de l’Ernest!

El text s’interna amb subtilesa en el territori dels sentiments per parlar del naixement d’una amistat, de l’amor a primera vista  i també –o sobretot– de la timidesa.

Carles Sala i Vila. Va néixer a Girona el 27 de maig de 1974. Va fer de mestre, però des d'un temps ençà es dedica a l'artesania i, sobretot, a escriure històries per a nois i noies. Entre les coses que més l'atrauen destaquen les paraules, les plantes i els pinyols d'alvocat, amb els quals fa penjolls, arracades i clauers.

Ha publicat:
·         Sóc com sóc, 2008
·         Flairosa, la bruixa dels sabons (Segon Premi Barcanova 2007)
·         Bona nit, Júlia (Premi Guillem Cifre de Colonya 2008)
·         En Jaumet busca escola, 2009  
·         El triomf d'en Polit Bonaveu (Premi Vaixell de Vapor 2009)
·         Tramuntana a la granja" (Premi Barcanova 2009)
·         Cornèlius i el rebost d'impossibles (Premi Josep M. Folch i Torres 2009)
·         Xiroi, el meu amic núvol, 2011
·         També ha publicat un parell de contes a la revista "Cavall Fort".