dilluns, 25 de maig del 2020

CONTES AMB LA GLÒRIA De quin color és un petó de Rocio Bonilla



De quin color és un petó? de Rocio Bonilla

A la Minimoni li encanta pintar mil coses de colors: marietes vermelles, cels blaus, plàtans grocs... però mai no ha pintat un petó. De quin color deu ser? Vermell com una deliciosa salsa de tomàquet? No, perquè també és el color de quan estàs empipat... Deu ser verd com els cocodrils, que sempre li han semblat tan simpàtics? Impossible, perquè és el color de les verdures i no li agrada menjar-ne! Com podria descobrir de quin color són els petons?

Amb aquest divertit àlbum, els més petits jugaran a associar coses amb colors, però no es queda amb els tòpics com la maduixa vermella o el sol groc, la Minimoni pensa en el vermell de la salsa de tomàquet o en el groc de les bones idees, perquè tothom sap que el les bones idees són grogues, oi? Però tot sovint, els colors plantegen dilemes, perquè una cosa deliciosa com la xocolata és marró però hi ha altres coses del mateix color que són l'antítesi d'allò llaminer, no sé si m'enteneu... Al mateix temps, podrem associar emocions a cada color i és molt probable que aquí també se li plantegin contradiccions a la nostra protagonista.

Rocio Bonilla és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, CAP en Pedagogia i va cursar estudis específics d'il·lustració amb Ignasi Blanch i Roger Olmos. Va iniciar la seva trajectòria professional practicant diverses disciplines artístiques i, finalment, es va dedicar a la publicitat. Des de 2010, ha compaginat la il·lustració amb la pintura de murals, i ha publicat diversos treballs en revistes, a més de cartelleria i una quarantena de llibres. El seu àlbum De quin color és un petó? rebre el premi del Ministeri de Cultura i Educació d'Espanya als llibres millor publicats en 2015. Els seus llibres s'han traduït i publicat en més de quinze països.