divendres, 6 de setembre del 2019

REUNIÓ CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - setembre 2019


El dimecres 18 de setembre de 2019 a les 20.00 hores, ens reunirem a la biblioteca per parlar del llibre que hem llegit aquest mes.

Títol: Quan érem refugiats
Autor: Teresa Pàmies
Editorial: Sembra
Idioma: Català
Pàgines: 192
ISBN: 978-84-16698-10-3 

«Mai no volguérem veure ni creure que encetàvem l’exili dels pobres, dels vençuts. L’exili havia de durar més d’un quart de segle. No ho sospitàvem. En la nostra òptica era una pausa, un repòs en el camí i això ens impedia assumir la condició de refugiats i combatents.» En les acaballes de la Guerra Civil espanyola, mig milió de republicans van haver de creuar la frontera pels Pirineus. Les autoritats franceses, desbordades per l’allau de persones que demanaven ajuda humanitària, van confinar-los en improvisats camps de concentració. Com si fossin presoners, i no exiliats.

Aquest mes també hem llegit i parlarem de:

Títol: Misteri a Moltmort
Autor: Elisenda Roca
Editorial: Cruïlla
Idioma: Català
Pàgines: 184
ISBN: 978-84-66142007 

La família Dalmau se'n van de vacances a una masia dels afores de Moltmort. Però el que havien de ser uns dies de pau i tranquil·litat es transforma en una aventura trepidant.
La Martina, la Daniela i el Joan, juntament amb els seus pares, se'n van de vacances a una masia dels afores de Moltmort. De seguida fan amistat amb l'Adrià, el nét del Frederic, l'amo de la masia on s'han instal·lat, que els porta a visitar el castell del poble. Però la Daniela veu una ombra fantasmagòrica i l'Adrià sent sorolls misteriosos. Per això, juntament amb el Marc i la Julieta, uns amics de l'Adrià, decideixen tornar al castell l'endemà per investigar què passa. El que no s'esperen és que trobaran un passadís subterrani abandonat i una cambra secreta... i que faran un descobriment sorprenent.

El proper llibre que llegirem al Club de Lectura de la Biblioteca serà “L'òpera de Vigata" d’Andrea Camilleri i “Tintín. Objectiu: la lluna” d’Hergé.