dilluns, 12 d’octubre del 2015

Club de Lectura de la Biblioteca a Mequinensa, amb el programa “Lleguim Moncada” - Octubre 2015



En el marc de ’Any de les Biblioteques la biblioteca d’Artesa de Segre ha participat en el projecte “Llegim Moncada”, que han impulsat les Centrals de Biblioteques de Lleida i de les Terres de l'Ebre.

En el 10è aniversari de la mort de Jesús Moncada s’han preparat tota una sèrie d’activitats. Vint-i-dues biblioteques, quinze de les comarques de Lleida i set de les Terres de l'Ebre han posat en marxa la iniciativa pionera Llegim Moncada, en què per primera vegada els respectius Clubs de Lectura han programat un mateix autor per llegir-lo simultàniament.

Prop de 400 lectors estan llegint les novel·les Camí de sirga i Estremida memòria i els llibres de relats Calaveres atònites i El cafè de la granota.

Del territori de Lleida hi participen els clubs de lectura de les biblioteques d’Agramunt, Alcarràs, Alguaire, Almenar, Artesa de Segre, Bell·lloc d’Urgell, Bellvís, Pardinyes,Torregrossa, Tremp i el Bibliobús Garrigues-Segrià. De les Terres de l'Ebre hi participa: Alcanar, Ascó, Flix, Gandesa, Mora d'Ebre, Tortosa i Ulldecona.

El dissabte 3 d’octubre més de 180 persones van  participar  a la sortida literària a Mequinensa, amb el següent programa.

  • Trobada dels clubs de lectura
  • Durant el matí visites als diferents museus: Museu de Història de Mequinensa, Museu de la Mina i la  Ruta literària "Jesús Moncada" on visitarem diferents espais com el Poble Vell, el mur i el riu, el meson "la fonda del vell senglar", casa natal de Jesús Moncada, la plaça d'armes, etc.
  • Per la tarda representació de l’obra de teatre "El darrer dia del Cafè de la granota" de la Cia. Mea Culpa (obra inspirada en els contes d’El Cafè de la Granota, de Jesús Moncada).
Tots els participants del Club de Lectura de la Biblioteca han valorat molt positivament aquesta sortida.

Enllaç al Àlbum de fotos de la sortida a Mequinensa (aquí) 

Articles relacionats: