dijous, 9 de febrer del 2023

VINÈFILS. El vi a la gran pantalla

Divendres 17 de febrer de 2023

19.00 hores

Àrea Activitats Biblioteca

El projecte Biblioteques amb DO en el seu afany de recórrer la diversitat de les facetes de la cultura del vi, l'edició del 2023 posa l'accent en el món del vi i el cinema.

Vinèfils: el vi a la gran pantalla, aborda la influència que ha tingut el vi al món del cinema dins la producció audiovisual, en especial la dels països mediterranis.

Analitzant el procés fílmic mitjançant el qual el vi ha esdevingut un personatge més de les pel·lícules i com la seva presència ha influït poderosament no només en la posada en escena, sinó en la forma de narrar i modular els afectes i desafectes de tots tipus d'històries i de personatges, que fan part del nostre llegat cultural.

A càrrec de Mireia Iniesta. Vicepresidenta de la Junta de la Federació catalana de cineclubs. Llicenciada en Filologia Romànica i Filologia Italiana per la Universitat de Barcelona. Máster en Cinema i Audiovisual Contemporani per la UPF. Sòcia de CIMA, forma part d’ACCEC. Crítica de cine i col·laboradora en Cinergia, Shangrila i El Destilador Cultural. Professora de cinema i gènere a Educa tu Mirada. 

Abans de començar la xerrada us convidarem a una copa de vi del celler Bregolat.