dimecres, 8 de febrer del 2023

LES RECOMANACIONS DE L’EVA Butsènit d'Urgell, un thriller rural de Jordi Corbera

Autor: Jordi Corbera Bachs (Badalona, 1982)  

Editorial: Calambur Xandri

Any de la primera edició: 2022

Llengua original: Català

Gènere: Thriller

Número de pàgines: 482

La primera novel·la publicada de Jordi Corbera m'ha flipat. Sí, sí, així, tal qual. D'entrada per la proximitat dels llocs. Butsènit és un poble que està molt a prop de casa meva, per tant, conec tots els llocs on es desenvolupa la trama, i els que no, me'ls puc imaginar fàcilment perquè per feina volto bastant pel terme.

I després, perquè és una novel·la trepidant en la qual no paren de passar coses i hi ha molts girs argumentals. Està plena d'assassinats i la investigació que es du a terme no té res a desmerèixer.

Els personatges m'han atrapat, uns perquè m'han enamorat, altres perquè m'han fet odiar-los i un altre perquè m'ha trencat el cor, i m'ha fet explotar el cap.

Com us deia, la proximitat de les ubicacions ha fet que m'endinsi d'una manera total en la història, per mi, podríem dir que ha sigut una experiència immersiva 😉

Per posar-li alguna pega (de manera totalment gratuïta perquè no s'ho mereix), he trobat a faltar que alguna acció tingués lloc a la Sala Ubbe de Balaguer, local en el qual vaig passar moltes hores nocturnes (i alguna de diürna) de la meva joventut 😊

Com us podeu imaginar us recomano molt que llegiu el llibre, crec que no us defraudarà.

Fa pocs dies vaig entrar al bar de Butsènit i, a l'haver llegit la novel·la, ho vaig fer d'una altra manera (si llegiu o heu llegit la novel·la sabreu el perquè 😅). Us agrada llegir novel·les que es desenvolupen en llocs coneguts?

Aprofito per agrair-li al Jordi que m'hagi fet arribar el llibre, i l'encoratjo a seguir publicant el que té escrit 👏👏👏

Sinopsi:

Som el 1994. El Roger condueix rumb a Butsènit d'Urgell, un petit nucli de 300 habitants situat a la Noguera. Fuig del seu passat, només busca evadir-se i escriure envoltat de natura. Allà l'esperen el Joan i l'Eulàlia, un matrimoni que lluita pel somni de construir un allotjament rural. La promesa de tranquil·litat vola pels aires en pocs minuts, els que passen des que el Roger i el Joan es coneixen al bar del poble fins que presencien un assassinat a la vista de tothom. La mort del Jaume Porta, un dels dos germans més poderosos del poble, desencadenarà un caos que portarà al límit la vida de tots els protagonistes. Enmig d'una boira persistent, l'assassinat d'una adolescent aquella mateixa nit farà aflorar enveges i rancúnies cuinades a foc lent durant anys. La guàrdia civil es veurà desbordada, incapaç de controlar un vast territori on la violència seguirà estenent-se i on tothom té coses a amagar.

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo