dimecres, 25 de maig del 2022

LES RECOMANACIONS DE L’EVA Silenci al fiord de Gemma Romeu

Autora: Gemma Romeu Puntí

Editorial: Servei de publicacions UAB 

Any de la primera edició: 2021

Llengua original: Català

Gènere: Thriller

Número de pàgines: 336

XXVII Premi de novel·la “Valldaura-Memorial Pere Calders” de 2021.

Silenci al fiord és un thriller que es desenvolupa a terres noruegues carregat de misteri i tensió. És una història dura que toca temes sensibles però que està escrita d'una manera molt acurada i amb molt bon gust.

A banda de la història, m'ha agradat l'evolució de les relacions entre els personatges, la solidaritat i la bona fe hi són presents, i és d'agrair en mig de tanta maldat.

La dosificació dels fets fa que no puguis parar de llegir, és una història trepidant en la que passen coses constantment, i des del primer moment.

Crec que l'ambientació també és tot un encert. L'ambient nòrdic casa perfectament amb els fets que es detallen, els mateixos fets ambientats en un altre entorn no serien el mateix (intento imaginar-los, per exemple, en un entorn desèrtic i l'impacte seria diferent).

En definitiva, és una novel·la sorprenent que us recomano al 100%.

Sinopsi:

L’anciana Gladis Terttuu es veu obligada a deixar de cuidar el seu esplendorós jardí quan l’Arla, una nena espantada, ferida i mig despullada, irromp per sorpresa a casa seva. No coneix d’on ve ni què li ha passat, només sent una necessitat irrefrenable de protegir-la com si fos la seva pròpia filla. Sense saber per què, la nena s’escapa poc després sense deixar rastre. A partir d’aquí, l’Arla lluitarà amb totes les seves forces per no caure a les urpes cruels i llefiscoses d’algú que la persegueix. Mentrestant, la Gladis haurà de recórrer a l’única persona que la pot ajudar, un policia jubilat que va ser el seu primer amor de joventut. Junts desenterraran secrets del passat i iniciaran una investigació que podria revelar la punta de l’iceberg d’una xarxa il·legal de segrestos de menors i que podria involucrar la misteriosa nena perduda. Dependrà del coratge d’elles dues que els seus camins es tornin a trobar, al cor d’una Noruega on els fiords poden ser tant un oasi de placidesa com el més horrorós dels inferns.

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeix