dijous, 26 de maig del 2022

EXPOSICIÓ "Joan Barceló: poeta, pintor, narrador i dramaturg"

 Del 23 de maig al 23 de juny de 2022

Primer pis de la biblioteca

La biblioteca acull l'exposició Joan Barceló: poeta, pintor, narrador i dramaturg. L'exposició consta de vint-i-dos roll up que fan un repàs per la vida, l'obra i la memòria de personalitats culturals sobre Barceló.

L'exposició pretén atansar al públic aquest artista polifacètic que va destacar, especialment, en el camp de la literatura i que va arribar a ser considerat, al final de la dècada dels setanta del passat segle, la gran promesa de la literatura catalana atesa l'alta qualitat de la seva obra i la seva joventut.

Joan Barceló i Cullerés va néixer a Menàrguens, La Noguera al 1955 i va morir a Barcelona al 1980. Va ser un escriptor prolífic  que va cultivar tots els àmbits: poesia, novel·la, conte, teatre, assaig i literatura juvenil. Va  destacar pel seu univers ple de fantasia, oníric i d’anhel de llibertat. També va conrear la pintura.

Amb tan sols 24 anys va deixar un gran llegat: 10 novel·les, 4 reculls de relats breus, 5 poemaris, 3 obres de teatre i un assaig biogràfic.  La seva obra va ser reconeguda amb diferents premis com el Premi Vicent Andrés Estellés i el Premi Folch i Torres.

Les biblioteques de Lleida s’adhereixen a l’Any Barceló per donar a conèixer i impulsar l’obra d’aquest autor de ponent i commemorar els 40 anys de la seva mort.

Exposició "Joan Barceló: poeta, pintor, narrador i dramaturg" ideada i cedida per l’Ajuntament de Menàrguens.