divendres, 13 de maig del 2022

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - maig 2022

 
El dimecres 18 de maig de 2022 parlarem del llibre que hem llegit aquest mes:
 

Títol: La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey

Autor: Mary Ann Shaffer

Editorial: Amsterdam Llibres

Llengua original: Anglès

Traducció: Marta Vilella

Pàgines: 248

ISBN: 978-84-936603-8-3 

Sinopsi

Una novel·la divertida i profundament humana. Un homenatge als bons llibres i a les bones persones, capaç d’aixecar els ànims fins i tot dels més cínics. Irresistible.

1946, Londres. L’escriptora o columnista Juliet Ashton cerca un tema per a la seva propera novel·la. Per mitjà de la carta d’un habitant de l’illa de Guernsey, entra en contacte amb els membres d’una curiosa societat literària nascuda durant l’ocupació nazi, i decideix desplaçar-se a l’illa per conèixer de primer mà els seus singulars habitants i les seves vivències durant la guerra. Una història commovedora.

Biografia Mary Ann Shaffer

Martinsburg, Virgínia Occidental, 1934 - febrer de 2008, és una escriptora estatunidenca autora de la novel·les epistolar “La societat literària i de pastís de peles de patata de Guernsey” (The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society).

La novel·la, que va finalitzar amb l'ajut de la seva neboda Annie Barrows a causa del deteriorament de la seva salut, va ser publicada el juliol de 2008 per l'editorial americana Random House, poc després de la seva mort. Va assolir ràpidament l'èxit internacional i va rebre el premi al millor llibre de The Washington Post del 2008. La traducció catalana va ser publicada el 2009 per Amsterdam.

Mary Ann Shaffer va compaginar el seu amor per la literatura amb el seu ofici de bibliotecària, llibretera i editora. La seva única novel·la reflecteix l'ocupació per l'alemanya nazi de les illes Anglonormandes (única part del Regne Unit que la va patir). Va escriure-la arran d'un viatge a l'illa de Guernsey i d'haver llegit el llibre Jersey Under the Jackboot de Reginald Maughan.

El proper llibre que llegirem al Club de Lectura de la Biblioteca serà “El secreto está en Sasha " de Rafa Melero.