divendres, 15 d’abril del 2022

XERRADA Joan Barceló o el viatge sense fi a càrrec de Jordi Casals i Julián Acebrón

Dimecres 20 d'abril 
19.00 hores
Àrea d'Activitats de la Biblioteca
 
Aquesta activitat és una introducció a la figura de Joan Barceló i a la seva obra, a propòsit del llibre que llegeixi el club de lectura de la biblioteca.

Els conferenciants Jordi Casals i Julián  Acebrón són especialistes en l’obra de l’autor i coeditors de molts dels seus llibres.

L'any 2020 es va commemorar el quarantè aniversari de la mort de l’escriptor Joan Barceló amb la celebració de l'Any Barceló, que s'ha ampliat a l’any 2022.

Joan Barceló i Cullerés va néixer a Menàrguens, La Noguera al 1955 i va morir a Barcelona al 1980. Va ser un escriptor prolífic  que va cultivar tots els àmbits: poesia, novel·la, conte, teatre, assaig i literatura juvenil. Va  destacar pel seu univers ple de fantasia, oníric i d’anhel de llibertat. També va conrear la pintura.

Amb tan sols 24 anys va deixar un gran llegat: 10 novel·les, 4 reculls de relats breus, 5 poemaris, 3 obres de teatre i un assaig biogràfic.  La seva obra va ser reconeguda amb diferents premis com el Premi Vicent Andrés Estellés i el Premi Folch i Torres.

Les biblioteques de Lleida s’adhereixen a l’Any Barceló per donar a conèixer i impulsar l’obra d’aquest autor de ponent.