dimecres, 14 d’abril del 2021

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - abril 2021

El dimecres 21 d’abril de 2021 parlarem del llibre que hem llegit aquest mes.

Títol: Otel·lo

Autor: William Shakespeare

Editorial: la butxaca

Idioma: Català

Pàgines: 184

ISBN: 978-8417423674

Biografia William Shakespeare

Stratford on Avon, 1564, Inglaterra, 1616

És considerat un dels escriptors més grans de tots els temps. El seu geni il·lumina tota la seva extensa obra, de les comèdies a les tragèdies, passant per tota la seva poesia. Peces com Hamlet (1601), El rei Lear (1606), Macbeth (1612) o els Sonets (1609), instal·lades al capdamunt del cànon de la literatura universal, són només una petita mostra del volum de la seva obra. Encara avui dia, Shakespeare ens convida a pensar en les qüestions més transcendentals de la condició humana.

Sinopsi

La història original del moro de Venècia, de Gianbattista Giraldi Cinthio (1565), va servir a William Shakespeare per crear Otel·lo, l’única de les seves grans tragèdies basada en una obra de ficció. Contravenint la imatge isabelina del «moro», Shakespeare inverteix els papers dels protagonistes i atorga a Otel·lo el caràcter d’home noble i aristocràtic, mentre que reserva per a l’italià Yago la perversitat i la hipocresia, desenvolupant en ell un dels estudis més profunds del mal.

Otel·lo es presenta com la tragèdia de la incomprensió, en la que lluiten l’amor pur, la passió, l’orgull, la gelosia i la venjança. Com un autèntic heroi tràgic, el protagonista, conscient de la seva degradació i de la seva pèrdua, escriu el seu propi epitafi amb l’angoixa de l’heroi destrossat.

El proper llibre que llegirem al Club de Lectura de la Biblioteca serà “Primàries de sang" de David Marín i Rubio.