dilluns, 22 de gener del 2018

XERRADA-COL·LOQUI AMB EMPAR MOLINER

La Biblioteca Joan Maluquer i Viladot us convida a la xerrada-col·loqui amb l'escriptora Empar Moliner.
 
Divendres 9 de febrer de 2018 a les 19.00 hores a l'Àrea Activitats Biblioteca.
La Institució de les Lletres Catalanes amb el programa "Lletres en viu", acosta les autores i autors de literatura catalana als seus lectors i lectores afavorint la difusió i el coneixement de la seva obra. D'aquest programa se'n beneficien els nombrosos clubs de lectura de les biblioteques del país i les entitats culturals que dinamitzen els seus programes d'activitats literàries amb la presència dels escriptors.

Per l'ocasió el Club de Lectura de la Biblioteca, ha llegit els llibres de l'autora, No hi ha terceres persones i Tot això ho faig perquè tinc molta por.  
 
Empar Moliner i Ballesteros  escriptora catalana, que escriu en llengua catalana i castellana. La seva literatura es caracteritza pel sentit de l'humor i per una visió crítica de la societat contemporània i les seves contradiccions.
Cursà estudis de periodisme i s'independitzà ben aviat per dedicar-se a actriu de teatre i cabaret. Però serà amb el periodisme, primer als serveis informatius de COM Ràdio i més tard a les pàgines d'opinió de l'edició barcelonina del diari El País, on es farà un nom.
El 2008, juntament amb Àlex Torío i Juan Carlos Ortega, presenta el programa Herois quotidians a TV3, una nova proposta que, agafant elements de l'humor i del fals documental, fa una mirada irònica i àcida sobre allò que es considera políticament correcte.
Ha escrit articles d'opinió a diaris com ara Avui, Ara o El País. Actualment és col·laboradora del matí de Catalunya Ràdio i també contertuliana dels Matins de TV3.

Obra

Narrativa

  • L'ensenyador de pisos que odiava els mims.
  • Feli, esthéticienne (Premi Josep Pla 2000)
  • T'estimo si he begut (Premi Lletra d'Or 2005). Quaderns Crema, 2004. No hi ha terceres persones. Quaderns Crema, 2010.
  • La col·laboradora (2012)
  • Tot això ho faig perquè tinc molta por (2016)
  • De què fuges, qui et persegueix? (Columna, 2017)

Reculls d'articles

  • Busco senyor per amistat i el que sorgeixi. Quaderns Crema, 2005. Desitja guardar els canvis? Quaderns Crema, 2006 Premis i reconeixements
  • 2000 - Premi Josep Pla de narrativa per Feli, esthéticienne
  • 2015 - Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions per Tot això ho faig perquè tinc molta por