dilluns, 29 de gener del 2018

GRAN RESERVA D'ÒPERA




Divendres 23 de febrer - 19.00 hores
Àrea Activitats Biblioteca
Una xerrada-audició-tast sobre l’òpera i el vi o, més aviat, sobre el vi a l’òpera. Amb els brindis més festius —el de La traviata de Verdi, el de Marina d’Arrieta— i les àries més vinícoles del repertori: “Viva il buon vino” de Don Giovanni o “Beva con me” d’Otello.

A càrrec de David Puertas, músic i periodista, conferenciant empedreït i autor d’una dotzena de llibres sobre música, l’últim dels quals —100 coses que has de saber sobre l’òpera, escrit juntament amb Jaume Radigales (director del programa Una nit a l’òpera de Catalunya Música)— ha tingut una gran acollida entre el públic entès i aficionat, però també entre aquells que mai no han anat a l’òpera!

La conferència tracta sobre el paper del vi al llarg de la història de l'òpera, des de l'inici (amb les òperes dedicades a Orfeu, adorador de Bacus per excel·lència) fins les òperes romàntiques (amb els brindis i el vi com a actor secundari). Tot plegat va acompanyat de fragments operístics en video.

La xerrada anirà acompanyada d’un tast de vi del celler Vall de Baldomà de la mà de Marta Porta.

En el transcurs de l’acte es lliuraran els premis del 1r concurs de Fotografies amb DO.

David Puertas Esteve és divulgador musical, llicenciat en Ciències de la Informació i professor de Flabiol. Actualment és professor de música a l'INS Can Puig de Sant Pere de Ribes i col·laborador habitual d’institucions musicals com l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la promotora Ibercàmera, el Palau de la Música Catalana, l'Auditori Pau Casals del Vendrell, l’orquestra Camerata XXI de Tarragona, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, la Camerata Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú,  l’Orquestra de Cambra de Granollers, la Schubertíada de Vilabertran, la Cobla Maricel, l’Auditorio Nacional de Madrid, etcètera. És autor d’una cinquantena d’espectacles musicals (per a grups de cambra, orquestra simfònica, grups de jazz, solistes o cobla) i d’una dotzena de llibres, entre els que destaquen 100 coses que has de saber de l’òpera (amb Jaume Radigales, 2016), Notes de concert (amb il·lustracions de Laura Borràs, 2011), Anem a concert (2010), Música encreuada, els enigmes musicals (amb pròleg de Màrius Serra, 2004), Mozart i La flauta màgica (2002), i deu edicions de Sidokus: el sudoku musical (amb Bernat Puertas, 2006-2009).