dijous, 23 d’abril del 2015

EXPOSICIÓ cartells de Tintín

Exposició de 43 cartells dels còmics d'en Tíntin, acompanyats de tota la col·lecció dels llibres d'Hergé del fons de la biblioteca.

Del 27 d’abril  al 8 de juny de 2015 
Àrea Activitats de la Biblioteca



Tintín (en francès Tintin) és un personatge de ficció que protagonitza la sèrie de còmics Les aventures de Tintín. Va ser creat pel dibuixant belga Georges Remi, més conegut com a Hergé. Les seves aventures es van començar a publicar per fascicles a la revista Le Petit Vingtième l'any 1929.


Es tracta d'un jove reporter intrèpid que, acompanyat del seu inseparable gosset Milú, s'embarcarà en un seguit d'aventures que el portaran pels cinc continents enfrontant-se sovint a tota una colla de malvats (Rastapopoulos, Allan, el doctor Müller, etc.) envoltat dels seus amics, que anirà coneixent amb el temps, com el capità Haddock, el professor Silvestre Tornassol o els poc afortunats detectius Dupond i Dupont, entre d'altres.

Hergé va batejar el seu personatge inspirant-se en l'àlbum de Benjamin RabierTintín Lutin, que va aparèixer el 1897, i la vestimenta d'en Tintín s'assembla a la d'un altre personatge del mateix àlbum, Onèssim. En l'àlbum de Rabier, 'Tintín' és l'hipocorístic del nom Martin, si bé també podria ser-ho d'Augustin. Pel que fa a la seva "personalitat", Tintín es pot considerar com el "descendent" de Totor, un precedent personatge (un cap escolta) creat per Hergé el 1926.

Exposició cedida per la família Orpinell-Díaz de Montsonís.