dilluns, 28 d’abril del 2014

XERRADA- COL·LOQUI amb Conxita Solans

Us convidem a la xerrada-col·loqui amb la Conxita Solans, el proper divendres 9 de maig a les 8 del vespre, a l'Àrea d'Activitats de la Biblioteca.

Ens parlarà: 

El perquè de l’exposició sobre dones científiques. Es trenca el sostre de vidre?


Aquest acte està organitzat per la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot, el Club de Lectures Artesenc, l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i patrocinat per l’empresa de venda per Internet de productes locals La Forca.
 
Conxita Solans, filla de cal Joanetó de Montargull. Investigadora del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) a l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC).
Ha publicat més de 100 articles originals en revistes científiques prestigioses, nombrosos capítols de llibres i és coeditora del llibre 'Industrial Applications of Microemulsions'. Ha estat presidenta de la Societat Europea de Col·loides i Interfícies i del Grup Especialitzat de Col·loides i Interfícies de les Reials Societats Espanyoles de Química i Física. Va rebre el XIII Premi Jordi Camp l'any 1983 a la investigació científica i tècnica en productes tensioactius.

Frase: “Investigar en química col·loïdal és fonamental per al desenvolupament de les nanotecnologies”.