dimecres, 16 de març del 2011

EXPOSICIÓ "EL MÓN DE MÀRIUS TORRES. Un viatge des de la realitat cap a l'interior"

Amb motiu del centenari del naixement del poeta lleidatà Màrius Torres, la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot acollirà del 24 de març al 10 d'abril l'exposició itinerant " El món de Màrius Torres . Un viatge des de la realitat cap a l'interior " .

La mostra presenta la visió del món que ens ofereix Màrius Torres a través dels seus poemes i s’articula a l’entorn de tres eixos: el món real, el món personal i el món artístic del poeta. L' objectiu és no donar una imatge nostàlgica i melancòlica de l'autor, sinó d'esperança, resistència i exemple de fortalesa moral.


Màrius Torres, nascut a Lleida el 1910, va estudiar medicina i el 1933 va començar a exercir la professió a Lleida alhora que publicava alguns articles a revistes, en els quals s'hi identifica la seva educació humanista. A finals de 1935, però, se li va declarar un brot de tuberculosi i va ingressar al sanatori de Puig d’Olena. Allà hi va passar tota la Guerra Civil i és també on va desenvolupar la seva extraordinària sensibilitat literària. La fi de la guerra va coincidir amb un agreujament de la seva malaltia, i el 1942 va morir enmig d'un país devastat i allunyat de la família, que s'havia vist obligada a fugir per les seves conviccions republicanes.


L'exposició ha estat organitzada pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació a través de la Central de Biblioteques de Lleida i la Diputació de Lleida.