dimecres, 22 de maig del 2024

LES RECOMANACIONS DE L’EVA La llista de les coses impossibles de Laura Gonzalvo

Títol: La llista de les coses impossibles

Autora: Laura Gonzalvo (Mataró, 1978)

Editorial: Columna

Any de la primera edició: 2022

Llengua original: Català

Gènere: Novel·la contemporània

Número de pàgines: 352

Premi Carlemany 2021

"La llista de les coses impossibles" comença com una bonica història d'amor adolescent i ens parla de l'esperit de superació d'un dels protagonistes. A través d'ells, ens submergim en una història plena de detalls que retrata els estats d'ànim, les pors i les reaccions amb una gran profunditat emocional. El detall amb què es narra cada escena revela una connexió amb els fets que es manté fins al final.

Més enllà de l'amor juvenil, aquesta obra ens convida a reflexionar sobre una realitat poc coneguda i sovint invisible. L'autora ens revela temes importants com la diversitat de les persones i la necessitat de crear una societat empàtica. És un recordatori subtil, però potent, de la importància de la comprensió i el respecte en la construcció d'un món més inclusiu i just.

Aquesta història no només ens captiva amb la seva història d'amor, sinó que també ens recorda la importància de fer visibles aquelles realitats que sovint passen desapercebudes. És una obra que ens convida a reflexionar sobre la manera com ens relacionem amb els altres i el món que ens envolta.

Vull agrair a la Laura l'oportunitat que m'ha donat de llegir el seu llibre i us encoratjo a llegir-lo per conèixer altres realitats.

Sinopsi:

Una novel·la addictiva, senzilla però profunda alhora.

Diu la Clara que quan el Guim la va deixar, algunes setmanes abans de fer divuit anys, ho va fer perquè tenia ganes de fer coses, de viure la vida. Que no sabia, que no podia saber, que només sis mesos després es quedaria tetraplègic en un accident de moto i que seria ella qui viuria la vida que ell s’havia imaginat. Diu que la del Guim va acabar sent una vida totalment diferent. Una on tot allò que anhelava eren coses que no podria tornar a fer o a tenir mai. O això era el que els altres li deien.

La llista de les coses impossibles és la història de la Clara i del Guim. Una història de somnis i de realitats, de desitjos i de ferides. Una història d’amor i de vida

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu blog:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram:

@emazab

@avegadesllegeixo