dimecres, 2 de març del 2022

PRESENTACIÓ del LLIBRE Dones al marge d'Ivet Eroles

Divendres 11 de març  a les 19.00 hores a l’Àrea d’Activitats de la Biblioteca, presentació del llibre Dones al marge. Bruixes i altres històries d’estigma i oblit (Ed. Fonoll, 2021), d’Ivet Eroles Palacios, amb il·lustracions de Maria Anaïs Miranda.

Aquesta activitat s’emmarca en els actes amb motiu del 8 de març, Dia de la Dona.

Dins del llibre trobarem dones del món rural, estigmatitzades al llarg de la història, relegades a l’ombra. Unes, perseguides per bruixes; altres, amb un paper singular dins la seva comunitat. Dones sàvies, diferents, rebels: trementinaires, pastores, represaliades a la guerra, lluitadores antifeixistes, defensores de pobles amenaçats pels pantans, padrines, mares que acompanyen els fills en el trànsit de gènere… Catorze protagonistes de l’experiència històrica de l’estigma que avui en dia encara pesa sobre les dones.

En un diàleg entre la prosa poètica i la il·lustració, el llibre s’expressa des dels marges, des d’un món rural que vol unes mans que el cuidin, que treballin en benefici i equilibri dels éssers que l’habiten. Mans que aturin la sagnant despoblació, la desaparició de pràctiques i oficis i l’oblit de la nostra genealogia, que es tradueix en una història buidada. Anar als marges és una acció reivindicativa de cura i estima pel territori i la diversitat que l’habita.

L’AUTORA Ivet Eroles Palacios, nascuda a Santa Maria de Meià el 1988, als divuit anys marxa a Barcelona per estudiar periodisme a la UAB i, més endavant, un màster en Antropologia Visual a la UB. La seva trajectòria professional està vinculada al món de l’educació social i a la comunicació d’entitats del Tercer Sector i dels esports de muntanya.