divendres, 5 de març del 2021

LES RECOMANACIONS DE L’EVA Los pacientes del doctor García d'Almudena Grandes

 Autora: Almudena Grandes (Madrid, 1960)

Editorial: Tusquets Editores

Any de la primera edició: 2017

Llengua original: Castellà

Gènere: Ficció històrica

Nombre de pàgines: 768 

Un cop més m'he deixat seduir per Almudena Grandes. Ja us he comentat en altres ressenyes que m'agrada la manera que té de descriure episodis de la guerra i la postguerra. Ho fa d'una manera molt plana i molt didàctica.

Aquest és el quart lliurament dels Episodos d’una guerra interminable, i ens parla de l'Espanya de la postguerra, quan molts nazis fugits dels seus països per la Segona Guerra Mundial es van establir al país on van ser protegits pels franquistes. I ens detalla l'existència d'una xarxa d'evasió de criminals de guerra dirigida per Clara Stauffer.

És un llibre de canvis d'identitat, de lluita per la supervivència i de fortes conviccions. De personatges, com sempre valents i implicats, tots ells molt ben creats. Alguns van ser reals, altres no, però tots tenen el seu lloc molt ben trobat a la història del doctor García.

En algun moment se m'ha fet una mica complicada la lectura pel gran nombre de personatges que apareixen però, un cop estàs posada a lloc, val la pena seguir. Es nota un gran coneixement del tema per part de l'autora i una gran tasca de documentació.

Un cop més no puc evitar recomanar-vos que llegiu qualsevol llibre de l'Almudena Grandes. A mi, fins ara, m'han agradat molt tots els que he llegit.

Què n'opineu vosaltres? Heu llegit l'autora?

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo