dimecres, 18 de novembre del 2020

EXPOSICIÓ 150 anys de la Taula Periòdica dels Elements

 Del 19 de novembre al 30 de desembre de 2020

Àrea Activitats Biblioteca

El 2019 es commemorà el 150è aniversari de la creació de la taula periòdica que va dur a terme el químic rus Dmitri Mendeléiev el 1869.

En aquesta taula, hi va ordenar els diversos elements químics (els que aleshores es coneixien) segons la massa atòmica i els va agrupar per les seves característiques comunes, deixant-hi forats en previsió que se'n descobrissin de nous.

L’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) ha proclamat el 2019 Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (AITP 2019), amb l’objectiu de celebrar la gènesi i el desenvolupament de la taula periòdica des del descobriment del sistema periòdic de Dmitri Mendeléiev, ara fa cent cinquanta anys.

Amb aquesta celebració es pretén, també, donar a conèixer el paper de la química en la recerca de solucions a reptes mundials, com ara el desenvolupament sostenible, el futur d’una energia neta, l’alimentació o la salut.

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, assessorat per la Societat Catalana de Química (IEC) s'uneix a la celebració del 150è aniversari del descobriment.

Exposició cedida per la Central de Biblioteques de Lleida.