dijous, 7 de març del 2019

LECTURA DE L'OBRA CAROLA de Q-ars Teatre



Divendres 15 de març de 2019
19.00 hores
Àrea Activitats Biblioteca

Adaptació de la novel·la "Feliçment, jo sóc una dona" de Maria Aurèlia Capmany. Lectura dramatitzada del monòleg teatral.

Adaptació: LURDES BARBA i DANIELA FEIXAS
Direcció: FRANCESCA PIÑÓN
Ajudant de direcció: MÒNICA BOFILL
Repartiment: ANNA GÜELL
Durada: 60 minuts


CAROLA és la història d'una dona catalana des del naixement fins a la maduresa. Els seus amors i el seu periple com a conseqüència de ser dona, de classe treballadora i trobar-se en una Catalunya canviant al llarg del S.XX. Tot plegat és conseqüència directa de l’època que li toca de viure, entre el 1899 i el 1969. La Carola té l’edat del segle i, en certa manera, el representa. En aquest text l'autora ens parla de les dones i de la història d'aquest país.

La novel·la de Maria Aurèlia Capmany mostra la preocupació de l'autora per la situació de la dona i la desigualtat entre gèneres, i mira de plasmar la societat tal com la veu, i amb especial atenció als conflictes sociopolítics del país i de l’època.

És una novel·la molt rigorosa amb els fets històrics. Reflecteix molt bé els aldarulls de l’època pel que fa a la lluita de classes, la tensió social, el pistolerisme, els atemptats anarquistes, les primeres revoltes i la guerra civil. I també la vida dissipada dels burgesos.

L'espectacle en forma de monòleg ens explica els periples de CAROLA, la protagonista de la novel·la, símbol de tantes dones i d'una època i un país, des del moment en que comença a escriure les seves memòries en el present. S'hi desenvolupen tots els esdeveniments importants i cada una de les èpoques que va vivint el personatge amb els passatges més colpidors i amb la meravellosa escriptura i to de l'autora. També hi donem valor al pas del temps i a la generosa descripció d'alguns moments i personatges importants. Un espectacle senzill, centrat en la importància de les imatges que crea l'autora, els passatges que fan llum en el recorregut i els personatges clau que provoquen els canvis.

La biblioteca acollirà l’exposició “Això era i no era: Maria Aurèlia Capmany entre nosaltres” del 15 de març al 3 de maig de 2019, al primer pis de la biblioteca.