dimarts, 22 de gener del 2019

TALLER D'ÒPERA PER A INFANTS I FAMÍLIES



El Jove barber de Sevilla de Gioachino Rossini
Petit LiceuBIB
1 de febrer de 2019 – 17.00 hores

Projecte pilot per acostar l’òpera per als infants de les biblioteques públiques de Catalunya en la que la biblioteca d’Artesa de Segre ha estat una de les escollides

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona s’uneixen per portar l’emoció de l’òpera al públic infantil de les biblioteques públiques de Catalunya a través del projecte Petit LiceuBIB.

Com a prova pilot, 7 biblioteques públiques d’arreu de Catalunya acolliran una activitat a propòsit de la representació d’El jove barber de Sevilla el 16 de febrer al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès.

D’aquesta manera, els participants en l’activitat podran completar la seva experiència amb l’assistència a la funció en directe d’aquesta òpera creada especialment per al públic infantil a partir de la música de Gioachino Rossini.

Objectius

Els objectius de l’activitat, són acostar l’òpera entre els infants fent-los viure l’emoció d’aquesta expressió artística, per tal de despertar-los el gust i l’interès cap aquest gènere.

Donar a conèixer aspectes de l’òpera, a través d’una de les seves icones: el personatge del Barber de Sevilla, per donar eines per apreciar-la i gaudir-la millor. 

Animar els participants de l’activitat a completar l’experiència del taller amb l’oportunitat d’assistir a una representació real i en directe de l’obra que ha estat la protagonista en el taller.

Descripció de l’activitat

A partir de l’òpera per a infants El petit barber de Sevilla, es crearà un taller participatiu en què els assistents gaudiran de l’emoció de la mítica obra de Rossini, de la comicitat d’un argument ple d’embolics, uns personatges encisadors i unes cançons i melodies rítmiques i ornamentades.

L’activitat la conduirà Maria José Anglès, divulgadora musical amb molta experiència, membre de Musicològics. 

Públic al qual s’adreça: infants a partir de 7 anys.
Durada aproximada 1 hora.
Les places són limitades i les inscripcions s’han de fer a la biblioteca.
En acabar berenar amb pa, vi i sucre (Els menors d'edat han d'estar acompanyats i autoritzats per un adult).

Sortida a veure El jove barber de Sevilla, al Teatre- Auditori de Sant Cugat del Vallès serà el 16 de febrer.
Els participants en els tallers especialment, però també tots els usuaris de les biblioteques, són convidats a assistir a la representació de l’obra que ha inspirat l’activitat que es fa a les biblioteques, una adaptació en català per al públic infantil de la mítica òpera còmica de Gioachino Rossini.
Avantatges especials als usuaris de les biblioteques participants en aquesta prova pilot, amb una entrada a 10 € (preu general de l’entrada, 15 €).