dilluns, 2 d’abril del 2018

PRESENTACIÓ LLIBRE - Dia 0 d'Ivan Balagueró

Divendres 13 d'abril 
20.30 hores
Àrea Activitats Biblioteca

L'Ivan Balagueró i Masanés ens presentarà el seu primer llibre acompanyat de la Neus Mora, el Francesc Balagueró, el Joan Cebrian, el Guillem Moreno, el Marc Serentill i la Núria Burgada.

La novel·la galopa entre la realitat i la ficció. Entre la fina línia que separa l'alegria de la tristesa i, fins i tot, la vida de la mort.

Narra la història d'una parella, aficionats als esports de muntanya, que sofreixen un accident escalant una elegant paret calcària. Se'ls enganxa la corda, rellisquen i cauen al buit. Per sort, la caiguda s'atura en una lleixa. Ell, veient que segueix viu, observa la seva parella, penjada de la corda, immòbil. No respon.

Truca al cos de rescat de la zona i els vénen a buscar en helicòpter. Ella ha mort en l'accident.

L'escalada, l'alpinisme i el descens de vertigen on buscava els seus límits s'han acabat. Ara, res li importa. Tan sols, la pèrdua de la seva estimada.

Recuperat físicament i anímicament, un bon dia, després d'un període de canvis i entrenaments pel Pirineu català, decideix tornar a escalar la paret en què va perdre la seva parella. Es diu a ell mateix que, si l'escala, podrà seguir endavant i ser lliure.

Així, comença l'ascens i, al bell mig de la roca, sent la seva veu. Amb l'ensurt, quasi cau. De nou, a punt d'arribar (a falta d'una vintena de metres), la torna a sentir i, aquest cop, desprevingut de qualsevol lloc on agafar-se, cau. Però...

Acompanya en Roc en aquest trepidant dilema humà entre viure reclòs en el sofriment de la mort o viure la vida com si no hi hagués demà.


"Aquest llibre és un cant a la vida i a viure-la en plenitud dia a dia"

 Núria Burgada i Burón